Славия марширува към топ 6 след 2:0 до 4-та минута! Мицански изригна с шедьовър, Йомов разплака и Септември под дъжда (СНИМКИ)

Славия - Септември (6)

Славия се доближи само на 1 точка от място в топ 6 на Първа лига след победа с 3:1 над Септември на националния стадион „Васил Левски“. До 4-та минута „белите“ водеха с 2:0, а през втората част Георги Йомов ознаменува поредният си силен мач с гол. Почти през цялото второ полувреме на мача над София валя обилен дъжд и това затрудни сериозно двата отбора да покажат привлекателен футбол.

Йомов, който е внук на легендата на Левски Тодор Барзов, центрира остро  и Алесандру Бенга си отбеляза автогол след само 115 секунди игра за 1:0. Няма и две минути по-късно Teйнур Марем прати в наказателното поле на септемврийци, а Илиян Мицански с красив удар, подобен на странична ножица, оплете топката за втори път в мрежата на Янко Георгиев и така мачът приключи още преди да е започнал.

До края на първото полувреме Стефан Ашковски и Милчо Ангелов пропуснаха от отлични позиции да вкарат по още един гол за Славия, а за Септември най-сериозните пропуски направиха Ишмаел Байду, който стреля в тялото на защитник при опразнена врата, и Бенга, който не успя да засече точно от непосредствена близост.

В 56-та минута момчетата на Христо Арангелов имаха претенции за игра с ръка на Янис Карабельов при меле пред вратата на Георги Петков, но реферът Неделчо Гаджалов не видя основания да отсъди наказателен удар. Само 6 минути по-късно Йомов направи 3:0 за Славия, след като овладя подаване на Мицански в наказателното поле и от 10-12 метра с диагонален удар не остави шансове на Георгиев.

30 секунди преди края на мача Ишмаел Байду се възползва  от грешка при изнасянето на Милен Гамаков и последвал рикошет, за да отбележи почетният гол за Септември и да оформи крайното 1:3.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Славия вече има 16 точки и е на 1 зад шестия Ботев Пд, който от 17:15 ч. се изправя срещу Черно море в „Коматево“. Септември остава с 4 пункта на предпоследното място, но вече с равен актив с последния Верея, който вчера измъкна 1 точка от Ботев (Враца) с гол на Антон Огнянов за 2:2 в продължението.

СЛАВИЯ – СЕПТЕМВРИ 3:1
1:0 Александру Бенга (2′ авт.)
2:0 Илиян Мицански (4′)
3:0 Георги Йомов (62′)
3:1 Байду (90+2)

Стартови състави:

Славия: 1. Петков, 3. Марем, 38. Гамаков, 55. Христов, 37. Ашковски, 8. Шоколаров, 23. Узунов, 10. Карабельов, 35. Йомов, 7. Ангелов, 22. Мицански
Ст. треньор: Златомир Загорчич

Септември: 21. Я. Георгиев, 6. Бенга, 22. Стоичков, 15. Добрев, 24. А. Георгиев, 8. Галчев, 14. Яя Меледже, 10. Чандъров, 19. Гади, 20. Байду, 9. Будинов
Ст. треньор: Христо Арангелов

Снимки: Булфото


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ