Юбилеен мач №100 между Ботев (Пд) и Черно море на шампионатно ниво

7 Dni Sport20.10.2018
Славия Ботев Пловдив (12)

Отборите на Ботев (Пд) и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Мачът има привкус и на юбилей, тъй като съперниците се изправят за стотен път на шампионатно ниво.

Пловдивчани могат да се похвалят с положителен баланс срещу „моряците“ – 40 срещу 28 победи и 31 равенства. Далеч от Варна Черно море има едва 6 победи, но за сметка на това спечели последните си две гостувания на Ботев съответно с 3:2 и 2:1.

Николай Киров има само един проблем за решаване и той е свързан със състоянието на Димитър Пиргов. В последните два мача той беше титуляр, но е с контузия и ще бъде под въпрос до последно. Ако не е в състояние да играе на 100 процента, на негово място може да видим Костадин Ничев. Тримата национали на Ботев Тодор Неделев, Серкан Юсеин и Антонио Вутов вероятно са с умора от мачовете с мъжкия и младежкия отбор, но от Ботев се надяват да са възстановени.

Варненци излизат без притеснения и с амбицията да се настанят трайно в първата шестица. На вратата се завръща Благой Макенджиев, който за последно игра срещу Славия на 23 септември. За мача с Ботев треньорът Илиан Илиев няма да разчита на Георги Божилов, който получи почивка по семейни причини. Аут е и контузения юноша Емил Янчев. В състава се завръща халфът Патрик Андраде, който лекува контузия в последните 45 дни.

Главен съдия на двубоя е Георги Давидов, с помощници Мартин Димитров и Даниел Ников. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите ще следи Мартин Богдев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ