Късна драма под Аязмото! В 93-та минута Верея измъкна точката от Божинов и Ботев, въпреки фрапантна съдийска грешка

Локо Пд-Верея Ст загора12

Ботев (Враца) изпусна преднина от 2:0 на полувремето като гост на Верея и в Стара Загора първият мач от 12-ия кръг в Първа лига завърши при равенство 2:2. Валери Божинов и Емил Стоев се разписаха рано в мача и изглеждаше, че врачани ще спечелят безпроблемно, но през второто полувреме тимът на Сашо Ангелов се отпусна прекалено много и позволи на Теофилос Курупис в 52-та и Антон Огнянов в 93-та минути да донесат точката на Верея. При 2:0 страничният рефер Велислав Миленков вдигна скандална засада Огнянов.

Двубоят започна с надмощие на гостите, които успяха да стигнат и до два бързи гола до 20-та минута. В 15-та Вушурович изгуби в центъра на терена и врачани организираха бърза контра, при която вратарят на Верея Цинцарски тръгна напред и после тръгна да се връща. Това позволи на Юлиян Ненов да центрира меко на втора греда за Божинов, който с глава прати зад голлинията, въпреки опита на стража да избие. Ботев нанесе втория си удар само 5 минути по-късно, когато Емил Стоев овладя около наказателното поле след корнер и с мощен изстрел прати в далечния горен ъгъл на вратата, като топката се удари и в напречната греда преди да влети в мрежата.

Антон Огнянов се измъкна от засадата в 23-та минута, но не успя да стреля точно. В 35-та на офанзивният футболист бе вдигната скандална засада, заради която попадението му бе отменено. Той получи на 2 метра пред последния в защитата на Ботев, който се намираше точно пред погледа на страничния рефер, който незнайно как не го забеляза. Само 2 минути по-късно Юлиян Ненов стреля с глава покрай гредата на старозагорската врата, пропускайки да реши всичко в срещата.

Втората част започна със заслужен гол за Верея в 52-та минута. Теофилос Курупис напредна отляво, освободи си пространство в наказателното поле и с мощен удар в близкия ъгъл намали резултата на 1:2. Само 10 минути по-късно Малек стреля опасно, а Костов изби в гредата, спасявайки Ботев от изравняването. Божинов пък не успя да застигне топката и да стреля, след като постави под напрежение защитниците в синьо. Венци Керчев с глава прати над гредата след подаване от корнер, а резервата  Бедри Рюстемов не бе достатъчно решителен, за да завърши отлична атака на Верея в 74-та минута.

Най-сериозният пропуск през второто полувреме дойде в 79-та минута, когато Петър Атанасов нахлу на скорост пред вратата на старозагорци, но не успя да засече добре и почти спря топката за защитник, вместо от 6-7 метра да разстреля Цинцарски за 3:1 и да сложи точка на спора. Пропускът се оказа решаващ, защото 80 секунди преди края на мача Верея изравни. Здравко Илиев се освободи отдясно и центрира на втора греда, където Антон Огнянов от въздуха прати в мрежата за крайното 2:2.

Верея спечели четвъртата си точка, но остава на дъното в Първа лига, докато Ботев Враца изпусна да се изкачи временно до 9-о място и засега е 12-и с 12 пункта.

ВЕРЕЯ – БОТЕВ (ВРАЦА) 1:2
0:1 
Валери Божинов (15′)
0:2 Емил Стоев (20′)
1:2 Теофилос Курупис (53′)
2:2 Антон Огнянов (90+3′)

Стартови състави:
ВЕРЕЯ (4-2-3-1): 22. Цинцарски, 4. Мачедзе, 3. Курупис, 14. Василиев, 33. Йоргенсен, 16. Малек, 24. Диара, 8. Станчев, 9. Маламов, 10. Огнянов, 11. Вушурович
Старши треньор: Н. Миличич

БОТЕВ (4-2-3-1): 33. Костов, 11. Васев, 58. Фиданин, 37. Керчев, 26. М. Иванов, 6. Гаджев, 88. Апостолов, 10. Атанасов, 94. Ненов, 71. Стоев, 86. Божинов
Старши треньор: С. Ангелов

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Трейс Арена”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ