Скрит мачбол за титлата в Разград! Левски има само 3 истински мача до края на годината!

Кабрал левски

По презумпция преди първите големи мачове за сезона се говори, че те не са решаващи, че има още по три срещи между претендентите за титлата и е прекалено рано за сметки. Предвид, че утрешното дерби Лудогорец – Левски отговаря на всички тези стереотипни изказвания, то трябва да се погледне и другата страна на медала, а тя е много благоприятна за Славиша Стоянович. След гостуването си в Разград „сините“ имат да изиграят само ДВА истински мача и победа утре си е скрит мачбол за шампионската титла, колкото и високопарно и ранно да изглежда това.

В момента Левски е с две точки пред Лудогорец, а при успех в събота вечер разликата ще набъбне до 5, и то при положение, че от оставащите им 9 двубоя в Първа лига до края на годината „сините“ имат само 4 гостувания, едното от които на Септември в София. Другите са на лъкатушещия Етър, на Черно море, който е абсолютна дупка като домакин този сезон, и на Берое в последния есенен кръг. Именно с Моряците и старозагорци  са два от трите истински мача за Левски на Стоянович до края на годината. Заралии правят засилка за атака на топ 3 под ръководството на Александър Томаш, а след загубата на „Герена“ наставникът заяви, че „Левски не е това, което всички си мислят“. В средата на декември Томаш ще трябва да докаже, че е имало истина в думите му и наистина около „сините“ има фалшива шампионска мъгла.

Реалността е такава, че другият важен мач за тях обаче ще е на „Герена“ срещу Ботев Пд. Стоянович превърна отново „Георги Аспарухов“ в крепост и Левски не е губил точка под негово ръководство като домакин, но Канарите в последните два сезона показват изключително открита игра като гост в столицата и въпреки четвъртвековната им серия без успех в Подуяне този двубой изобщо не трябва да се подценява.

Насочвайки поглед към програмата до края на годината на преките конкуренти на Левски – ЦСКА и Лудогорец, впечатление прави най-вече директният сблъсък помежду им на 6 декември в София. „Червените“ обаче ще пътуват до Пловдив за гостуване на „Лаута“, където Левски записа единствената си загуба при Стоянович до момента, а имат и визити на Берое и Черно море, както и на Славия на „Васил Левски“. Лудогорец е с идентична с ЦСКА програма – гостувания на Локо Пд и Славия, гарнирани с  пътуването до „Българска армия“ и домакинство на Берое, който изпусна да накаже шампионите в Стара Загора. Не трябва да се подценяват и оставащите 4 мача на разградчани в Лига Европа, които със сигурност ще са с по-голяма важност за тях, отколкото от предхождащите ги в Първа лига.

Ясно е, че Левски е в най-благоприятна позиция и с най-леки мачове до края на годината. Програма минимум при победа утре в Разград ще трябва да е запазване на преднината от 5 точки пред Лудогорец, а загуба ще превърне всеки от 8-те оставащи двубоя в задължителен за печелене. Стопроцентов актив за „сините“ на Славе изобщо не е изключен и дори с една или две грешни стъпки те може да завършат 2018 г. като много, много убедителен лидер в Първа лига.

ПРОГРАМАТА НА ЛЕВСКИ ДО КРАЯ НА 2018 Г.
Лудогорец – Левски
Левски – Верея
Левски – Ботев Пд
Черно море – Левски
Левски – Ботев Враца
Левски – Дунав
Септември – Левски
Етър – Левски
Берое – Левски

ПРОГРАМАТА НА ЛУДОГОРЕЦ ДО КРАЯ НА 2018 Г.
Лудогорец – Левски
Септември – Лудогорец
Етър – Лудогорец
Лудогорец – Берое
Локо Пд – Лудогорец
Лудогорец – Витоша
ЦСКА – Лудогорец
Лудогорец – Славия
Дунав – Лудогорец

ПРОГРАМАТА НА ЦСКА ДО КРАЯ НА 2018 Г.
ЦСКА – Етър
Берое – ЦСКА
Локо Пд – ЦСКА
ЦСКА – Витоша
Дунав – ЦСКА
Славия – ЦСКА
ЦСКА – Лудогорец
Верея – ЦСКА
ЦСКА – Ботев Пд


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ