Невероятно! ФИФА не може да спре правата на Делев заради българските закони! Адвокатът на Спас избухна след скандала

спас делев

Българският национал Спас Делев ще продължи да играе футбол, въпреки че само преди пет дни ФИФА му наложи четиримесечна санкция. Тя бе отменена от Арбитражния съд в Лозана. Това разкри адвокат Радостин Василев, представляващ играча. Причина за казуса е раздялата между нападателя и Берое през 2016 г.

„За пръв път ФИФА не зачете национално законодателство – обясни адвокатът. – Безпрецедентна намеса! Делев е българин и Берое се явява българска страна. Ако Спас беше чужденец, тогава ФИФА има право да се намеси. Подадохме веднага необходимите документи, за да падне забраната. В момента Делев лекува контузия. Практика е да не се подава контестация при такъв случай, а да тече наказанието, докато дадения играч се възстановява. Ние обаче сме сигурни, че ще спечелим делото, което ще тече поне 7-8 месеца.“

Василев уточни, че няма връзка между решението на ФИФА и това играчът да не получи повиквателна за националния отбор за мачовете с Кипър (2:1) и Норвегия (0:1).

„Делев все още има болки в коляното, които го измъчват от три месеца. Все пак очаквам да е в групата този уикенд за мача на Погон с Легия“.

„Труд“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ