БГ-баскет лекция в Европа, само Академик Бултекс се изложи

1

Българските баскетболни отбори изиграха много силни мачове в европейските клубни турнири вчера и 4 от 6-те ни участника записаха победи. Единствените поражения бяха в Балканската лига за Рилски спортист, който отстъпи със 76:95 на италианския гранд Варезе, и Академик Бултекс, който допусна драматична загуба след продължения от албанския Теута със 86:89.

Монтана 2003 надигра с 98:86 (16:20, 24:19, 30:22, 28:25) РМУ Бановичи в мач от третия кръг на Адриатическата лига пред собствената си публика в зала „Младост“. Това е втори успех за българските шампионки, като те имат и една загуба в сметката си. Берое пък прегази със 107:77 като гост Триглав в същия турнир.

Левски Лукойл започна с победа участието си в груповата фаза на ФИБА Къп. Като домакин българският шампион победи украинският Днипро с резултат 83:65 в зала „Универсиада“. „Сините“ натрупаха сериозна преднина още през първото полувреме и контролираха мача през цялото време, за да стигнат до успеха. Следващият мач на българския отбор отново е домакинство в същата зала на 23-ти октомври, а съперник ще му бъде финландският Катая.

Балкан записа победа като гост на АЕК Ларнака със 79:68 в първия кръг от редовния сезон на турнира ФИБА Къп. Ботевградчани водиха цял мач и взеха ценната победа в Кипър, след като не допуснаха съперникът да се възползва от силни моменти през последната част. В следващия си мач Балкан ще посрещне беларуския Цмоки Минкс в Ботевград на 24-и октомври.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ