Бесен, бесен Хубчев попиля репортер! И гарантира: Повече такава България – никога!

1

Четири мача в Лигата на нациите и България е с три победи и само една загуба. Малко очаквани резултати преди старта на турнира, но предвид играта и борбеността на трикольорите – абсолютно заслужени. Точно така определи и селекционерът Петър Хубчев поражението от Норвегия снощо – заслужено. Специалистът бе доста ядосан след загубата и това му пролича в интервюто пред БНТ, в което на няколко пъти се заяде с репортера на телевизията и накрая изфуча с бясна скорост покрай него. Общо взето, Хубси беше бесен. Без излишни размисли, най-вероятно е бил най-ядосан на самият себе си.

За първи път България излезе в схема с петима защитници, каре халфове и един нападател – фалшива деветка. На практика националният ни отбор излезе на „Улеваал“, за да не загуби. И точно затова и си тръгна с нищо от срещата. През първото полувреме нашите бяха абсолютни фигуранти на терена, незнаещи накъде да погледнат в новата постройка, което остави и купища празни пространства, през които норвежците нахлуваха ежеминутно. Може би Хубчев избра най-лошият момент за експеримент, а може би бе точният, но с грешният експеримент.

В първите си три мача българските футболисти предложиха много битка, раздаване, компактен футбол и убийствена ефективност в атака – всеки от петте им удара в противниковите врати се превърна в гол. Снощи натежаха очакванията за нов подобен мач, умората (както каза и Хубчев след мача, само той знае истинското състояние на момчетата), емоционалното изтощение от това да докажеш, че имаш място в този отбор и си един от хората, които трябва да върнат доверието в него. Срещу Кипър преди 2 години сигурно на „Васил Левски“ щеше да има между 500 и 2500 човека, а миналата седмица по трибуните имаше над 10 000 зрители. Значи подходът на Хубчев успяваше дотук. Снощи наставникът опита да направи нещо, което не му беше присъщо до момента и едва ли ще опита отново – да затвори отбора в глуха защита! Гарантираме, че това поне до края на Лигата на нациите няма да се случи, най-малко защото нашите имат нужда от 6 точки срещу Словения и Кипър, за да съхранят шансовете си за първото място. Една нова грешна стъпка не само ще отвори пътя на Норвегия към спечелване на групата, но и всичко, което Хубчев постигна, ще бъде забравено и ще му бъде лепнато клеймото на изпуснатото първо място след трите последователни победи. Нещо, което би било пагубно за изградените до момента основи и със сигурност би вбесило Хубси много повече, отколкото поражението снощи. Затова е най-добре да се придържаме към лайтмотива на селекционера след всяка една от победите „Още нищо не сме постигнали“. Защото така няма ни е яд и нас за поражението, а ще си дадем сметка, че България на Петър Хубчев наистина изгради един стил през последните месеци и снощи загуби, само защото реши да му изневери и да направи нещо, което никога не е отивало на Лъвовете – да се молят за 0:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ