Ясен е фаворитът да свири дербито в Разград! Има и скандален вариант, вбесявал „сините“ този сезон

1

Пловдивчанинът Георги Кабаков е фаворит за съдия на съботния сблъсък между Лудогорец и Левски в Разград, пише „Тема спорт“.През този сезон 32-годишният арбитър не е ръководил нито ЦСКА – Лудогореи, нито ЦСКА – Левски, тоест бе запазен от най-горещите мачове през кампанията до момента. Международните наряди на Кабаков също му вървят добре, затова и той е най-вероятният избор на Съдийската комисия за срещата на „Лудогорец Арена“.

През този сезон пловдивчанинът свири по един мач на двата отбора в Първа лига. Той арбитрира при победата на разградчани с 2:0 при гостуването на Витоша Бистрица. Георги надува свирката и в първото домакинство на Левски през сезона – 2:2 срещу Черно море на „Герена“. През миналия сезон той бе главен съдия на мача между орлите и сините от финалната шестица в Разград. Срещата завърши 2:2, като домакините на два пъти повеждаха, но столичани успяваха да изравнят.

Освен Кабаков, варианти за рефери на двубоя са още Волен Чинков и Стефан Апостолов. Като опции отпадат Николай Йорданов, който свири последния мач на Лудогорец – 4:1 над Ботев Враца в Монтана. Никола Попов пък бе арбитър на предишното домакинство на Лудогорец – 5:1 срещу Черно море. А Ивайло Стоянов-Сватбата беше наказан след ЦСКА – Левски.

В медиите се появиха твърдения, че сблъсъкът между първия и втория в класирането може да бъде поверен на Станислав Тодоров. Негово назначение обаче би било скандално. Причината е, че той направи най-големия гаф в предишния 11-и кръг в елита – не зачете чист гол при гостуването на Локомотив Пловдив на Берое, което железничарите загубиха с 0:1. След срещата босът на черно-белите Христо Крушарски избесня и поиска от БФС въвеждането на ВАР в родното първенство. Станислав Тодоров е получил ниска оценка за отсъжданията си и това означава, че този кръг трябва да ръководи двубой от Втора лига. През кампанията Тодоров свири гостуването на Левски на Локо Пд и след него сините имаха претенции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ