Шампионите без проблеми и в реванша! Вече чакат сърби или хървати във втория кръг в ШЛ

1

Нефтохимик 2010 (Бургас) се класира без проблеми за втория кръг на волейболната Шампионска лига. Момчетата на треньора Найден Найденов се наложиха у дома над босненския Младост (Бръчко) с 3:1 (21, 19, -19, 16) в реванша от първия предварителен кръг на най-престижния европейски клубен турнир, игран пред близо 700 зрители в зала „Младост“ в Бургас.

Така след две победи с по 3:1 гейма бургазлии продължат напред. В следващия кръг те ще срещнат победителя от двойката между хърватския Младост (Загреб) и сръбския Войводина НС Семе (Нови Сад), чийто реванш е днес.

Първата среща ще бъде следващата седмица в Бургас, а реваншът седмица по-късно.

Най-резултатен за Нефтохимик беше Георги Петров с 12 точки (2 аса, 77% ефективност в атака и 29% перфектно посрещане). Влезлият като резерва Петър Христов добави още 9 точки (1 ас и 46% ефективност в атака) за успеха.

За гостите от Младост Андрия Дивлян (44% ефективност в атака) и резервата Йован Чендич (1 блок, 1 ас, 65% ефективност в атака и 20% перфектно посрещане) се отчетоха с 14 и 13 точки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ