Само в 7DniSport.bg

Норвежки журналист за България: Вие сте късметлийски отбор, който прави мръсни номера

7 Dni Sport15.10.20180
България Норвегия 2ро (7)

Норвежкият спортен анализатор и колумнист за „Dagbladet“ Мортен Педерсен се изказа доста остро по адрес на националния отбор на България преди двубоя между двата тима утре от Лигата на нациите. „Лъвовете“ са на първо място в класирането с пълен актив от 9 точки, докато домакините са на второ с 6. Педерсен смята, че нашият тим играе много мръсно, бави много играта и има късмет да е с три победи от три мача.

„В България трябва да сте много доволни, че имате пълен актив от 9 точки след три мача. Гледах мача ви в Словения – имахте голям късмет, за да победите с 1:0. Имахте само един удар. Същото беше и срещу нас в София. Вкарахте един гол с единственото си положение. А цялото второ полувреме заради вас се играха само 20 минути. През останалото време футболистите лежаха по терена, симулираха контузии, репликираха съдията, постоянно викаха докторите. Ние вече сме подготвени за вашите мръсни трикове“, започна Педерсен.

„Очаквам да спечелим. Знае как да подходим към вас. Очакваме вие да играете много дефанзивно, затворено и отново с мръсни трикове. Но вече знаем как да ви противодействаме. Очаквам интересен мач, в който ние ще атакуваме, а България ще се брани и ще разчита на контраатака и на късмет. Досега късметът ви покрива изцяло. Ако утре се стигне до 0:0, трябва да сте много щастливи“, продължи спортният журналист.

На въпрос защо всички медии в Норвегия и представители на националния отбор повтарят само едно: „мръсни трикове на България“, а не обърнат внимание на играта, Педерсен отговаря:

„Защото видяхме какво се случи в София. Не очаквахме това. Затова и играехме само с дълги топки. Защото вашият отбор беше прибран изцяло в защита, ползваше си своите мръсни трикове и успя да стигне до победата. Това са впечатленията, които сте оставили у нас, затова говорим само за това и се подготвяме за същото и утре“.

„БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ