Томаш, осъзнаваш ли къде си?! Берое сега е най-значимият отбор в Първа лига!

берое

Покрай първото място на Левски, неубедителните игри на ЦСКА, а сега и трусовете в Лудогорец, четвъртият отбор в челото на Първа лига остава някак на заден план, а това е много, много грешно. Защото до края на календарната година Берое ще играе и с трите съперника, като ще е домакин на „сините“ и „червените“ и ще пътува до Разград. Заралии едва ли осъзнават в колко силна позиция са точно! Те в момента са „черният кон“, който чака в засада да атакува топ 3 и да обърка сметките на грандовете!

Тимът на Александър Томаш е само на 5 точки зад третия ЦСКА и на 6 зад Лудогорец, на когото предстоят гостувания на „Армията“ и домакинство на лидера Левски веднага след паузата. С 5 домакинства (ЦСКА, Славия, Верея, Черно море, Левски) и 4 гостувания (Витоша, Лудогорец, Ботев Пд, Ботев Вр) Берое държи и ключа към топ 6 за преките си конкуренти, които лъкатушат от началото на сезона. В момента в Първа лига няма отбор с толкова значими двубои до края на годината, които да могат да предопределят развитието на цялата втора половина на шампионата.

Разтресеният от скандали Лудогорец е в идеална позиция да бъде посечен от момчетата на Александър Томаш, които изпуснаха да го ударят в Стара Загора, а ЦСКА на Ел Маестро напоследък е без настроение и е абсолютно неясно ще успее ли Нестор да почне да печели във важните мачове след издънките с Лудогорец, Ботев Пд и Левски! Сърбинът не спечели нито един от тези мачове, докато Томаш показа, че знае как да се бори с големите, неутрализирайки разградчани и изпускайки минимум 1 точка на „Герена“!

Берое е поне на крачка пред Ботев Пд в развиетието си като отбор, а пред Черно море и Локо Пд спокойно може и да е на две, дори три. Показва го и класирането. Заралии са се засилили да се доближат до Левски и ЦСКА, които за момента водят на тях с една-две стъпки и завършване на 2018 г. с положителен баланс от битките с Лудогорец, „червените“ и „сините“ ще докаже, че Александър Томаш наистина върви в правилната посока под Аязмото и е открил парчето от пъзела, което до момента липсва на Берое, за да се намеси наистина в битката между най-големите в шампионата.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ