Ботев преследва завръщане в топ 6 със Стивън и Балтанов обратно в титулярите

Славия, Ботев Пловдив, Стивън Петков

Верея посреща Ботев Пд днес от 17:30 часа в пореден опит да спечели първа победа през сезона. И двата отбора продължиха напред за купата през седмицата. Заралии едва се промъкнаха след победа с дузпи срещу третодивизионния Спартак Варна. Ботев пък разнищи с 4:1 Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948. Аут за Верея са Ангел Максимов и Симеон Мечев заради травми, но пък след контузия се завръща молдовското крило Чиофу. В миналия кръг заралии направиха 1:1 с Дунав у дома и се надяват поне на точка и днес. Като основен футболист в състава започна да се налага черногорското крило Милан Вушуро

вич, който се разписа и срещу русенци, и срещу Спартак Вн. Той бе привлечен от съперника на ЦСКА в Лига Европа ФК Рига. Селекцията във Верея далеч не е завършена. В момента се водят преговори с 3-ма чужденци на позициите плеймейкър и централен нападател, като те имат паспорти от ЕС. Има предложение и към тарана Исмаил Иса, който обаче още не е дал отговор дали приема.

Участие за Ботев днес няма да вземат централният защитник Кристиян Димитров и използваният като вътрешен халф този сезон Радослав Терзиев. Те са в по-добро състояние, но Николай Киров едва ли ще рискува със здравето им срещу Верея. Сред титулярите се очаква да се завърнат Лъчезар Балтанов и Стивън Петков.

При победа жълто-черните ще се завърнат в топ 6. В момента те са девети с 11 точки, а шестият Славия и седмият Витоша са с по 13.

ВЕРЕЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави: 

ВЕРЕЯ: Георгиев, Йоргенсен, Иванов, Василев, Корупис, Малек, Тевия, Диара, Станчев, Вушурович, Огнянов

БОТЕВ: Кайзер, Филипов, Пиргов, Ничев, Минев, Юсеин, Балтанов, Неделев, Вутов, Афонсо, Петков

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ