Финалната шестица почна с грандиозен бразилски обрат и шок за домакина

1

Финалната шестица на световното първенство по волейбол стартира с изключителна петгеймова битка между Бразилия и Русия. Сборная поведе с 2:0 (25:20, 25:21), но Селесао се събуди в третата част и сътвори грандиозен обрат след 25:22, 25:23 и 15:12 в тайбрека.  Фактът, че и двата отбора тръгнаха с точки в група I, в която е и единственият непобеден тим от началото на шампионата на планетата – САЩ, завързва още повече потока.

„Каква тръпка, какво страдание!“, възкликна наставникът на бразилците Ренан Дал Зото след мача.

В първия двубой от другата група J домакините от Италия бяха шокирани от Сърбия. Комшиите бяха безапелационни и взеха страха на Скуадра адзура още в първия гейм с 25:15. Втората част бе малко по-оспорване, но резултатът бе сходен – 25:20 за плавите, които довършиха работата си с  в третия гейм с 25:18. Италианците се нуждаят от задължителна победа над световния шампион Полша в следващия си мач, за да имат шанс за класиране на полуфиналите.

Следващите мачове от F6 са САЩ – Русия и Полша – Сърбия, като плавите се нуждаят само от един гейм, за да си гарантират място сред най-добрите четири отбора в света, а победата за Сборная е задължителна, ако не иска да напусне турнира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ