Валери Божинов пред сензационно завръщане в националния отбор

666

Завърналият се в България Валери Божинов може отново да облече националната фланелка, научи репортер на NOVSPORT.COM. Нападателят вече изигра два мача в Първа лига за Ботев (Вр), като е бил наблюдаван внимателно от селекционера Петър Хубчев и неговия щаб. 32-годишният футболист вкара гол срещу Витоша (Бистрица), след което имаше малшанса да си отбележи автогол и да пропусне дузпа в мача с ЦСКА. Въпреки това Хубчев е останало доволен от моментното състояние на Божинов и се очаква да продължи следенето му в следващите седмици.

Към този момент е абсолютно реална възможността нападателят да попадне в разширения състав за мачовете с Кипър (13 октомври) и Норвегия (16 октомври) от турнира Лига на нациите. Петър Хубчев се нуждае отчаяно от опитен нападател с голмайсторски качества и Божинов би могъл да свърши работа, ако навлезе в още по-добра форма.

България започна с две победи участието си в турнира Лига на нациите и двубоите срещу Кипър и Норвегия имат съдбоносно значение за класирането в групата. При спечелването на поне 4 точки, „лъвовете“ ще станат абсолютен фаворит за първото място и ще могат да мислят за предстоящите след това плейофи в Трета група. А те могат да ни дадат виза за Евро 2020…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ