Берое тръгна страховито за Купата! Попиля Хебър Пз с резервите, бразилец изригна с хеттрик, вратар спаси пазарджиклии от двуцифрен разгром

Славия Берое (16)

С резервен състав Берое попиля с 6:1 Хебър на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Двубоят се очакваше с голям интерес, защото домакините сглобиха боеспособен отбор, който е едноличен лидер в Югозападната Трета лига. Момчетата на Танчо Калпаков обаче не успяха да се противопоставят на заралии, въпреки че Сашо Томаш остави голяма част от звездите си на резервната скамейка. Берое реши крайния изход още до 17-ата мин., когато гостите вече има класическа преднина. Кошницата на вратаря на домакините напълниха Александър Цветков, Алфредо наниза хетртик, Борислав Цонев и Фърцулеску. Почетният гол за пазарджиклии вкара Серафим Михайлов

В последния момент Томаш направи промяна, след като Аргилашки получи травма по време на загрявката и на вратата застана Душан Перниш. Гостите поведоха с гол от съблекалнята. Боби Цонев центрира на втора греда и Цветков откри резултата в 3-ата мин. Гостите продължиха да доминират и нанесоха втория си съкрушителен удар чрез Алфредо. В 17-ата мин. отново той направи преднинана на Берое класическа след удар с глава. Домакините изпаднаха в нокаут, а хората на Томаш продължиха да нападат и създават положение след положение пред вратата на Пангев.

Малко след антракта гостите нанесоха четвъртия голов удар. Разписа се Боби Цонев, който игра с капитанската лента. Попадението падна в 53-ата мин. Фърцилеску покачи на 0:5 в 67-ата мин. Бразилецът Алфредо оформи хеттрика си в 75-ата мин. за 0:6.  Домакините все пак вкараха почетно попадение в 79-ата мин. Серафим Михайлов отсрами пазарджилии, фиксирайки крайното 1:6 след рикошет в крак на футболист на гостите.  Хебър трябва да благодарни на своя вратар, който ги спаси от още по-голям разгром.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ