Възражда се мъжкият ни национален отбор по хандбал, България ще участва в квалификациите за Европейско първенство

хандбал - национален отбор на България мъже

Навръх 60-годишния си юбилей Българска федерация по хандбал реши, че през януари 2019 ще участваме в квалификациите за Европейското първенство при мъжете. В най-скоро време ще бъде определен треньорския състав , както и разширения отбор от играчи. За последно нашият тим  участва с националната фланелка през 2012 година, когато отпадна в първата фаза на пресявките преди шампионата.

Жребият за кваликациите ще бъде теглен на 27 септември във Виена, като тогава ще станат известни съперниците на България и програмата за мачовете по пътя към Евро 2022, което ще бъде в Унгария и Словакия.

Междувременно у нас вече започна новия сезон на мъжкото ни първенство, като шампионите от Локомотив (Варна) разгромиха НСА с 41:21. Сребърните медалисти Добруджа също тръгнаха с победа над Локомотив (Горна Оряховица) с  30:25. Спартак (Варна) се наложи в морското дерби над Фрегата (Бургас) с 33:29, а Чардафон ( Габрово) и Пирин 64 (Гоце Делчев) изиграха невероятен мач в зала “Орловец” и завършиха наравно 21:21. В последната среща от програмата на 1-ия кръг  Осъм (Ловеч) надигра като гост Левски (гр. Левски) с 36:18.

Републиканското първенство при жените започва на 6 октомври.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ