Шок за Мъри! ФИФА изхвърля Казахстан!

станимир стоилов

Пред истински шок е изправен Станимир Стоилов, който в момента води националния отбор на Казахстан. Мъри може да се окаже начело на тим, който е изхвърлен от абсолютно всички турнири под егидата на световната футболна централа ФИФА. Причината е, че местната федерация на практика няма комисия, която да се занимава с казусите между клубовете и футболистите в страната. Това води до директно прехвърляне на спортните разправии в обикновени съдилища, което е забранено от ФИФА. След няколко дела между местния Актобе и бивши футболисти на клуба, от световната централа са се сезирали и са изпратили ултимативно писмо до казахстанската федерация, в което изискват правилата им да започнат да се спазват и на местно ниво съществуващата, но неработеща комисия да си върши работата.

„Най-благоприятният изход за казахстанския футбол е на федерацията да бъдат наложени финансови глоби, но най-лошият вариант е всички отбори под нейната шапка да бъдат изхвърлени от турнирите на ФИФА“, коментира спортният юрист Михаил Прокопец пред sport.inform.kz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ