Какво беше това на „Коматево“?! След 2:0 Ботев спря и подари зрелищен обрат на Лудогорец преди дербито (СНИМКИ)

Ботев-Лудогорец 21

Ботев Пд изпусна да победи Лудогорец, след като поведе с 2:0 до 14-та минута на дербито на 9-ия кръг на Първа лига в „Коматево“, а в крайна сметка загуби с 2:3! В герой за разградчани се превърна Марселиньо, който реализира победното попадение с пета в 89-та минута. Силен дебют за тима на Пауло Аутуори направи Мей Махлангу, който изравни за 2:2 в 62-та минута, а 4 минути преди това Козмин Моци бе намалил от дузпа.

Канарите нанесоха своя удар в рамките само на 6 минути. В 8-та Густаво премина като на парад през няколко играчи в зелено в центъра на терена и пусна за Серкан Юсеин в наказателното поле. Халфът овладя, прати Козмин Моци на земята със залъгващо движение с левия крак и с десния матира Ренан под гредата за 1:0. В 14-та минута „жълто-черните“ получиха пряк свободен удар на над 30 метра леко вдясно от вратата. Тодор Неделев даде знак, че ще центрира, но вместо това стреля директно и изненада Ренан за 2:0.

Мачът стана доста нервен и груб след попадението на Неделев, като двата отбора завършиха полувремето с общо 5 жълти картона, а трябваше да има и по един червен, но Ивайло Стоянов спести изгонването на Клаудиу Кешеру след нарушение срещу Радослав Терзиев в центъра на терена. Румънецът вече имаше едно официално предупреждение, но бе пожален. Костадин Ничев от пловдивчани също можеше да бъде изгонен, след като спря с остър шпагат Яцек Горалски край тъчлинията. Стоянов обаче компенсира за ситуацията с Кешеру.

Чисто футболно, румънският голаджия на разградчани стреля опасно в 20-та минута, но покрай целта, а Вандерсон се засуети прекалено и топката му бе избита след 37 минути игра. За Ботев Кристиян Димитров можеше да нанесе съкрушителен трети удар, но ударът му с глава след плонж от 4-5 метра попадна право в ръцете на Ренан.

На полувремето Пауло Аутуори извади Светослав Дяков и пусна на негово място Мей Махлангу, за когото това бе дебют с фланелката на Лудогорец.

Втората част започна с центриране на Димо Бакалов, което кацна върху далечния край на мрежата на вратата на Даниел Кайзер. Натанаел пък удари в главата Неделев при единоборство до собственото си наказателно поле, а след това избута Густаво, който му отне чисто, въпреки сигнала на Ивайло Стоянов за нарушение. Това нажежи още повече страстите на терена, а от трибуните започнаха освирквания. Те се усилиха още повече в 57-та минута, когато Сисиньо нахлу в наказателното поле, а Густаво се хвърли на шпагат да му избива топката. Той обаче закачи своя сънародник, който падна и главният съдия от Петрич отсъди дузпа, която Козмин Моци превърна в гол за 1:2.

В 61-та минута в игра за Лудогорец се появи Джоди Лукоки, който веднага оказа влияние върху срещата. Холандецът направи перфектно центриране, което Махлангу засече с глава и превърна в изравнително попадение за 2:2.

Николай Киров реагира с пускането на голмайстора Стивън Петков, който замени Густаво.

В 70-ата минута Кешеру отклони с глава от 12-13 метра, но леко и в обсега на Кайзер. В ответната атака Неделев направи страхотен самостоятелен пробив, който завърши с удар от 6-7 метра, но Антон Недялков сложи крак и блокира изстрела. Топката придоби парабола и мина над гредата и слисания поглед на Ренан.

В 74-та Махлангу овладя на 25 метра от вратата и стреля мощно, но малко над целта. 10 по-късно Марселиньо успя да стреля отблизо след меле пред вратарското поле, но Кайзер извади късмет и бе застанал точно на пътя на топката.  90 секунди преди края на мача бразилецът обаче успя да вкара, след като Махлангу опита да отклони след корнер. Марселиньо бе на границата на наказателното поле и с пета успя да бутне в мрежата след неуспешния опит дна Махлангу да стреля.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Лудогорец събра 20 точки и е на 2 зад лидерите ЦСКА и Левски, които в следващия кръг играят помежду си. Ботев е осми с 11 точки.

БОТЕВ ПД – ЛУДОГОРЕЦ
1:0 Серкан Юсеин 8′
2:0 Т. Неделев 14′
2:1 К. Моци 58′ (д)
2:2 М. Махлангу 62′
2:3 Марселиньо 89′

Ботев Пд: Кайзер, Филипов, Кр. Димитров, Ничев, Минев, Серкан, Р. Терзиев, Густаво (66′ Ст. Петков), Вутов (75′ Балтанов), Неделев, Кампос

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Недялков, Натанаел, Горалски, Дяков (46′ Махлангу), Вандерсон, Бакалов (61′ Лукоки), Марселиньо, Кешеру

 

One comment

  • Марто

    23.09.2018 at 22:15

    Не Ботев, а съдията подари обрата. Доста грозно и нагло подпиране. Измислена дузпа и гол от чиста засада за Лудогорец. Какво трябва да стане за да се спре това?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ