Славия разби прокобата „Тича“! Внук на „синя“ легенда и идиотски червен картон на национал съсипаха Моряците

1

Славия записа първа победа след трите си поредни нулеви равенства в Първа лига. Носителите на Купата удариха с 2:1 като гост Черно море на стадион „Тича“ във Варна. Точни за „белите“ бяха във всяко от полувремената Цветелин Чунчуков и Галин Иванов, които се разписаха след асистенции на внука на легендата на Левски Георги Йомов. Младият талант Мартин Минчев върна варненци в мача с изравнително попадение в 38-та минута, но надеждите им поне за точка от мача бяха попарени след червен картон на Радослав Василев в 73-та минута.

Мартин Минчев можеше да открие още в 5-ата минута след двойно подаване с Дани Кики, но ударът му профуча над сглобката на гредите. Кики също не бе точен 2 минути по-късно, а в 13-та Славчо Шоколаров отправи първият точен изстрел в мача, но без да затрудни Благой Макенджиев. Стражът на варненци обаче нямаше какво да направи по-малко от минута по-късно, когато Георги Йомов изведе Цветелин Чунчуков в наказателното поле и нападателят с диагонален удар в далечния ъгъл прати в мрежата. Изпълнението на Чунчуков бе от малък ъгъл и доста трудно, а преди да влзе във вратата топката срещна и дясната греда зад Макенджиев.

Веднага след подновяването на играта Милен Гамаков влезе изключително грубо с бутоните напред в краката на съперник и Волен Чинков дори можеше да му покаже червен картон. Бранителят на Славия обаче се размина само с жълт.

Галин Иванов от пряк свободен удар, Гамаков и Шоколаров не успяха да намерят очертанията на вратата в следващите минути, докато далеч по-активните в предни позиции Моряци така и не успяваха да създадат опасност в наказателното поле на столичани. В 38-та минута все пак варненци стигнаха до заслужено изравняване. Петър Витанов пусна отляво за Кононго, който центрира пред вратарското поле, където Мартин Минчев отклони технично в мрежата на Георги Петков за 1:1.Младокът можеше да се превърне в абсолютен герои за своите в края на полувремето, но извеждащият му пас бе опропастен с неточен шут от Радослав Василев.

50 секунди след началото на второто полувреме Славия отново излезе напред в резултата. Георги Йомов получи вдясно, погледна към наказателното поле и пусна там за Галин Иванов, който с едно докосване прати под плонжа на Макенджиев. Въпреки че ударът бе отблизо и защитник не се справи с опеката на Иванов, вратарят на варненци можеше да се справи по-добре в ситуацията.

В 57-та минута Дани Кики с глава прати в ръцете на Георги Петков, а ответната атака бе завършена с неточен изстрел от Стефан Ашковски. В 61-та минута Макенджиев се реваншира за грешката си при гола, избивайки в гредата тежък удар на Димитър Велковски от статично положение. Стражът се справи далеч по-лесно с изпълнение на Галин Иванов от подобна ситуация 10 минути по-късно.

В 72-та минута голмайсторът на Черно море Радослав Василев сътвори най-голямата глупост в мача. Той не успя да овладее около точката на дузпата и след това подгони Андреа Христов, за да спечели отново топката. Националът обаче се поддаде на емоцията и с брутално влизане с вдигнати бутони ритна в глезена младока. Логично това му донесе жълт картон, който бе втори и така Моряците останаха с 10 души до края на срещата.

Васил Панайотов и появилият се като резерва Георги Илиев тестваха рефлекса на Георги Петков с удари от дистанция, но без да затруднят капитана на Славия.

За Славия днешната победа е първа на „Тича“ от 2007 година, а освен това изкачва тима на шестото място в Първа лига с 13 точки и изпреварва днешния си съперник. Моряците са осми с актив от 12, колкото има и седмият Ботев Пд, който то 20 ч. приема шампиона Лудогорец. За момчетата на Илиан Илиев загубата е и втора поредна след 1:2 от ЦСКА в София преди седмица.

ЧЕРНО МОРЕ – СЛАВИЯ 1:2
0:1 
Чунчуков (13)
1:1 
Минчев (38)
1:2 Иванов (46)

Черно море: Макенджиев, Енчев, Димов, Хасани, Кононго, Панайотов, Витанов, Ндонгала, Кики, Минчев, Василев.

Славия: Петков, Велковски, Гамаков, А. Христов, С. Александров, Карабельов, Шоколаров, Ашковски, Г. Иванов, Йомов, Чунчуков

Снимка: Булфото

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ