Георги Миланов почна да вкарва за кошмар на Лудогорец, Груев все по-близо до уволнението (Обзор на легионерите ни)

1

Българският халф Георги Миланов отбеляза първото си попадение с екипа на унгарския шампион МОЛ Види. Тимът, който елиминира Лудогорец във втория предварителен кръг на Шампионска лига, победи с 2:0 Цигад за Купата на Унгария, като Миланов се разписа с глава в 33-та минута. Само 180 секунди по-рано Хусти бе извел МОЛ Види напред в резултата от дузпа.

Докато Миланов днес бе на гребена на вълната, на другата крайност е Илия Груев. Неговият Дуисбург допусна пета загуба от началото на сезона във Втора Бундеслига на Германия и логично заема последното място със само 1 точка, спечелена преди 2 седмици. Днес Зебрите бяха надиграни у дома от Ерцебирге Ауе с 1:2, въпреки че поведоха от дузпа в 42-та минута. В 49-та Ауе изравни също от наказателен удар, а шест минути преди края на мача Марио Квесич донесе успеха на гостите. Поражението все повече застрашава поста на Груев в Дуисбург, въпреки че преди паузата за националните отбори президентът на клуба увери, че треньорска смяна не е на дневен ред и всички имат доверие на българския специалист, че ще изкара тима от кризата.

Божидар Краев игра 15 минути за Мидтиланд при нулевото равенство като гост на Сьондерийске. Тимът на българския национал остана с човек по-малко още в 26-та минута след червен картон на Ерик Святченко, но въпреки това успя да спечели нещо от мача. Вълците са на второ място в Суперлигата с 19 точки от 10 мача, а лидерът Копенхаген е с 22.

В италианската Серия Б и трите отбора с българи в съставите си постигнаха победи, единствен обаче Андрей Гълъбинов игра. Той остана на терена 68 минути за Специя при победата с 1:0 над Читадела у дома. Ради Цонев изгледа от пейката успеха на Лече с 2:1 над Венеция, а Ивайло Чочев продължава да се възстановява от контузия и не бе в групата на Палермо при разгрома 4:1 над Перуджа. Сициалинците са трети в подреждането с 8 точки от 4 мача, Специя на Гълъбинов е седми с актив от 6, а Лече е девети с една по-малко, като днешната победа бе първа за тима от началото на сезона.

В най-интересният мач с българско участие днес Ивелин Попов започва като титуляр за Спартак (Москва) срещу големия съперник ЦСКА. Двубоят на „VEB Арена“ е от 19:00 ч.

Вчера Петър Занев вкара попадението при загубата на неговия Енисей с 1:2 от Урал, за който Николай Димитров се отчете с жълт картон. Мартин Кавдански пък остана резерва в Лига 2 на Франция за Клермон Фуут при 0:0 с Лориен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ