Героят на България срещу Норвегия с разтърсваща изповед: Някои лекари ме отписваха за футбола, но аз не мислех, че ще спра!

България Норвегия 2ро (3)

Нападателят на Черно море Радослав Василев призна, че поради честите контузии е имало лекари, които са го отписвали за футбола, но той никога не е обмислял да се откаже от този спорт.

Българският национал все още е на гребена на вълната, след като в началото на месеца отбеляза много важен гол при победа на „лъвовете“ с 1:0 над Норвегия в двубой от Лигата на нациите.

„Много добро завръщане в националния отбор, радвам се, че помогнах на тима да отбележи и да победим. Това беше страхотен момент за мен и винаги съм мечтал за този момент. Голът стана след класическа флангова атака и гледах да се позиционирам добре. Центрирането беше добро и хубав удар отправих. Посветих гола на баща си, защото той беше до мен в най-тежките моменти.

Кипърското първенство е добро, но в него играят предимно чужденци. По статистика, то е първенството с най-много иностранци. Но въпреки това мачът ще е тежък, те разполагат с много добри футболисти, но всичко зависи най-вече как ние ще подходим.

Почнах да играя в първите кръгове на първенството с екипа на Алки Ороклини, но после получих контузия и не можах да попадна в състава. Просто исках да променя нещо и трябваше да го сторя, защото да седиш на скамейката не е опция. Моят мениджър ми каза за интереса от Черно море, не се колебах много и дойдох.

Всичко е добро тук, градът е хубав. С добри футболисти се работи лесно, не мога да кажа нищо лошо и за треньорите. Изискват много от нас, но това е нормално. Ние си имаме цел да сме в Топ 6 и я преследваме мач за мач. Ако показваме футбола, който искаме, ще я постигнем.

Юноша съм на Славия, цялото ми детство и юношество е преминало там. Имах един период от три години, в който не бях там. Славия ми е дала много, там е моят дом, така го чувствам и до днес. Така се развиха нещата, че трябваше да напусна и поех по своя път.

Първия път, като играх срещу Славия, ми беше малко по-емоционално и по-странно, но сега вече всичко е нормално и излизам както срещу всеки друг съперник, аз съм професионалист.

Нещата в Рединг през 2009 година не се получиха, защото бях млад, неопитен, далеч от семейството, разсъждавах по друг начин. В крайна сметка сам прецених да се върна тук, въпреки че имах възможност да продължа още. Мисля, че така е трябвало да стане, няма какво да разсъждаваме. Привърженик съм на Арсенал, много ми харесваше играта на Тиери Анри.

Някои лекари ми казваха, че няма да мога да играя, докато други ми даваха надежда. Минавало ми е през акъла на моменти, че няма да играя повече, но честно да кажа никога не съм мислил, че ще спра. Винаги вътрешно съм знаел, че ще продължа да играя и ще се оправя. Искам да благодаря на семейството си, на брат ми, майка ми и баща ми. Те бяха до мен и искам да им благодаря“, каза Ради Василев пред „Диема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ