Николай Иванов стана национален селекционер на Румъния

1

Бившият ни национал и настоящ треньор Николай Иванов, който бе в щаба на женския национален отбор по волейбол на България, пое поста национален селекционер на жените на Румъния. Николай Иванов е бил извикан на „пожар“ от федерацията на северната ни съседка по време на европейските квалификации, точно преди световното първенство за мъже в България Италия.

В първия си мач от квалификациите тимът на Румъния стартира със загуба от Босна и Херцеговина, което намалява шансовете й за участие на Евро 2019. След поражението ръководството на румънската централа взема решение да освободи старши-треньорката на състава, а родният специалист получава предложение за поста, което той приема и веднага отпътува.

Само за броени дни под негово ръководство, волейболистките на Румъния печелят следващите три мача. Първо реализират победа над Испания, а след това и два пъти Латвия, като домакини и гости. С тези успехи те са водач в класирането в групата си, (три победи, една загуба) и имат всички шансове за класиране на Евроволей 2019.

„Всичко се разви буквално за часове – един ден преди втория мач от квалификациите, в който Румъния гостуваше на Испания. Обадиха ми се вечерта и ми предложиха да поема поста. Трябваше веднага да отпътувам за Испания. Нямах време да размисли, приех веднага и тръгнах на“пожар“. Изключително много се радвам, че за краткия период от съвместната ни работа с румънките се справихме и записахме победи. Целта ни е класиране на европейското първенство през следващата година“, коментира за BGvolleyball.com Николай Иванов.

One comment

  • Васил Калев

    21.09.2018 at 21:49

    Николай, от все сърце ти желая успех!
    Стискам палци за теб!
    Дерзай!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ