Няма лъжа! Берое преследва първа победа като гост от 1 април

Левски - Берое (18)

На шега или не, но Берое не е побеждавал извън Стара Загора от Деня на шегата – 1 април 2018-а. Тогава заралии удариха Левски с 2:1 на „Герена“ в плейофите.

В този период възпитаниците на Александър Томаш все пак записаха два успеха като гост, но те бяха над градския съперник Верея на стадиона в кв. „Кольо Ганчев“ с 3:0 на 6 април и с 2:0 на 3 август.

В останалите 6 визити Берое падна цели 4 пъти и два пъти завърши наравно, като вкара само 2 гола и допусна цели 12. Така реално зелените са без победа извън Стара Загора вече 173 дни, близо 3 месеца, като днес при гостуването си на Етър могат да прекъснат негативната тенденция.

Интересното е, че Верея е последният съперник, който пък болярите удариха на „Ивайло“ с 1:0 на 27 юли. Последваха реми с Черно море (1:1) и загуба от Левски (1:2). В последните си два мача виолетовите гостуваха и победиха Дунав (4:2) и Септември Сф (2:0).

Няколко размествания ще направи наставникът на Берое Александър Томаш за визитата във Велико Търново. Част от тях са продиктувани от травми на основни футболисти. Други ще са от спортно-техническо естество.

С контузии в лагера на зелено-белите са капитанът Мартин Райнов и централният бранител Ерол Алкан. Първият изобщо не се включи в тренировъчния процес на отбора си през седмицата, а вторият водеше само леки бегови занимания. И двамата са твърдо аут от сблъсъка в старопрестолния град.

Мартин Райнов игра за болярите през 2011 година и записа 10 мача и 1 гол. В негово отсъствие на „Ивайло“ редом до Александър Цветков в средата на терена ще застане Иван Минчев. Вариант, който беше изпробван от беройци при домакинската им победа над столичния Септември с 1:0 в предния шампионатен кръг.

Не е изключена промяна по десния фланг на атаката, където вместо неубедителния Бригидо да се изявява Вандерсон, преодолял здравословните си проблеми от срещата със септемврийци, а отляво да действа Меска. Основно острие отново ще е Мартин Камбуров, подпомаган от Втора позиция от Борислав Цонев. Нова ще е и защитната четворка.

При излизането от нея на Ерол Алкан в сърцето до Камен Хаджиев ще е Георги Ангелов. Титулярното си място отдясно на отбраната запазва националът Иван Бандаловски, но отляво вместо Александър Василев се очертава да е бразилецът Матеус Леони. В групата ще попадне талантливият юноша Валентин Иванов.

Двубоят Етър Берое е днес от 17,30 часа на стадион „Ивайло”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ