Задължително променен Левски ще мачка Витоша на „Герена”

Левски Радник 2ро (6) яблонски

Тази вечер в 20:00 часа Левски приема Витоша (Бистрица) в среща от 9-ия кръг на Първа професионална лига. “Сините” излизат за задължителна победа, която да върне настроението в отбора след поражението от Локомотив (Пловдив) (0:1) в миналия кръг. Това е от изключителна важност, тъй като в следващия кръг предстои сблъсък с ЦСКА и един убедителен успех днес би успокоил страстите на “Герена” преди важния мач с “червените”.

Витоша обаче вече не е слабакът от миналия сезон, който бе боксова круша за всеки. “Бистришките тигри” играят с доста по-голямо самочувствие, а това си личи и по резултатите на тима, който вече има 3 победи и 1 равенство в актива си. Последните 3 двубоя не бяха най-добрите за възпитаниците на Росен Кирилов, като в тях те не успяха да запишат успех, но въпреки това можем да очакваме Витоша да се хвърли здраво в днешния мач и да опита да обърка сметките на “сините”.Левски си остава фаворит поне на хартия, но домакините ще трябва да покажат по-добра игра в сравнение с тази на “Лаута”, ако не искат да допуснат нов гаф. Още повече, че Витоша вече веднъж успя да обърка сметките на “сините” през миналия сезон, когато удържа нулево реми на “Васил Левски”.

Треньорът Славиша Стоянович подготвя някои промени в състава в сравнение с двубоя със “Смърфовете”. Първата ще е в центъра на защитата, където ще се завърне Давид Яблонски, който доскоро лекуваше контузия. Той ще си партнира с Холмар Ейолфсон, а двамата бекове отново ще са Цветкович и Горанов. Филипе Нашименто и Антони Белмонт се очаква да действат в средата на терена, а по-интересно ще бъде в предни позиции, където има вариант да започнат Жерсон Кабрал, Габриел Обертан и Паулиньо едновременно. Французинът ще действа зад нападателя Станислав Костов, а бразилецът и холандецът ще бъдат на крилата. На вратата отново ще започне Полачек.

Витоша не може да разчита на контузения Стефан Христов. Най-вероятно гостите ще излязат с Василев под рамката и Цанков, Купенов, Мутафчийски и Гочев в отбрана. Лазаров и Котев ще бъдат опорните халфове, а Вълчанов ще гради играта пред тях. Кутев и Рения ще действат на крилата, а в предни позиции ще започне Милев.

Първа професионална лига, 9 кръг:

ЛЕВСКИ – ВИТОША (БИСТРИЦА)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Полачек, Цветкович, Яблонсик, Ейолфсон, Горанов, Нашименто, Белмонт, Кабрал, Обертан, Паулиньо, Костов

ВИТОША: Василев, Цанков, Купенов, Мутафчийски, Гочев, Лазаров, Котев, Вълчанов, Рения, Кутев, Милев

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 20:00 часа

One comment

  • Victor Mayer

    21.09.2018 at 9:57

    Докато в състава на Левски фигурират Буш, Белаид, Белмонт и Кабрал, нищо добро не ни чака. Има голяма вероятност, ако тези некадърници са в титулярния състав, Славиша да се окаже поредният треньорски „балон“, попаднал в Левски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ