Заключителен турнир по програмата „Тенисът – спорт за всички“ на ТК „НСА“ (Снимки)

7 Dni Sport20.09.2018
1

На кортовете на ТК „НСА“, гр. София се проведе заключителен турнир по програмата „Тенисът – спорт за всички“. В надпреварата участваха представители от различни тенис клубове в София.

Първото място спечели Светослав Стоянов от ТК „Бароко“. На второ място се класира Албена Станчева от ТК „НСА“, а на трето Теодор Георгиев ТК „НСА“. Домакините бяха подготвили медали за всички участващи млади тенисисти, а за победителите имаше купи и медали.

Програмата на БФТ „Тенисът – Спорт за всички“, с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, осигури за четвърта поредна година безплатно обучения по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Основната цел на проекта е да се популяризира тениса и да се привличат повече деца в този спорт.

По тази програма се провеждат регионални турнири, работи се с най-талантливите деца, като се подкрепя участието им на международно престижно състезание.

48 клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение за деца от 6 до 12 г. през месеците от юни до октомври.
Градовете, в които се провежда програмата през 2018г. са: София, Банкя, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Харманли, Хасково, Свиленград, Стара Загора, Бургас, Сливен, Нова Загора, Несебър, Ямбол, Варна, Шумен, Русе, Добрич, Каварна, Дряново, Троян, Плевен, Велико Търново и Севлиево.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ