Васко Младенов с две победи за един ден в Тунис

7 Dni Sport20.09.2018
Димитър Кузманов, Васко Младенов, София Оупън

Васко Младенов се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Младенов победи квалификанта Амори Делма (Франция) с 4:6, 6:2, 6:3 за 2 часа и 27 минути игра. В края на третия сет българинът спечели три поредни гейма, за да стигне до успеха.

По-рано днес Младенов елиминира поставения под номер 2 италианец Лука Джакомини с 6:7(4), 6:2, 6:2. Срещата беше довършена, след като вчера беше отложена в първия гейм на решаващия трети сет заради дъжд. Българинът заработи 2 точки за световната ранглиста, а в спор за място на полуфиналите ще играе срещу Кай Вехнелт (Германия).

Младенов по-късно днес ще трябва да изиграе и мача си от четвъртфиналите на двойки с представителя на домакините Анис Горбел. Двамата са поставени под № 1 и ще играят срещу участващите с „уайлд кард“ Брайън Бенчич (Швейцария) и Стефан Палоси (Румъния).

„БФТенис“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ