Росен Кирилов изрече силни думи за Стоянович, но обеща тимът му да направи нещо много важно срещу Левски

Витоша Бистрица - Коце Лаптопа и Росен Кирилов

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов говори пред „Дарик“ радио преди утрешния двубой с Левски. Мачът от осмия кръг в Първа лига е от 20 часа и ще се играе на „Герена“.

Наставникът сподели, че равенството, което „тигрите измъкнаха от „сините“ през миналия сезон отдавна е забравено, а и отборът играе различен футбол под ръководството на Славиша Стоянович и няма как да има сравнения.

Как успяхте да внушите на играчите, че всеки мач може да бъде спечелен и каква е причината за постигнатите успехи през началните 8 кръга?

– Просто играчите, които останаха от миналата година понатрупаха опит, повечето не бяха играли в Първа лига. Тази година играят с повече самочувствие. Също така привлякохме нови играчи, както млади недооценени, така и опитни. Опитваме се да променим някои детайли от играта, всъщност нещата са комплексни.

След 24 часа играете с Левски. С каква нагласа ще подходи Витоша Бистрица?

– Основната ни цел е да се представим добре, както го направихме срещу ЦСКА и Лудогорец. Въпреки че загубихме, играхме добре. В петък задачата е да играем добър футбол, да се представим добре и естествено ако можем да спечелим точки.

Преди утрешния двубой имате ли кадрови проблеми?

– Да, все още не е излекувана контузията на Стефан Христов. Той ще е на лице след седмица или 10 дни.

Споменахте за точки, а миналата година Витоша измъкна геройски точка от Левски. Смятате ли, че този двубой може да се отрази на предстоящия сблъсък през утрешния ден?

– Не, не мисля. Този двубой от миналата година, в който спечелихме точка е отдавна забравен, така че този мач с Левски е съвсем нов и друг. Освен това, той ще е на „Георги Аспарухов“, а не на националния стадион. Левски в момента е в добра форма, въпреки че загубиха последния си двубой срещу Локомотив Пловдив, но със Славиша Стоянович отборът изглежда по-стабилен и играе добър футбол.

През кариерата си като футболист сте минали през ЦСКА, има ли по-сантиментални чувства, когато се изправяте срещу Левски, макар и като треньор?

– Не, няма място за сантименти. Професията не позволява и няма. Срещу ЦСКА също излязохме с амбицията да се представим добре и да спечелим дори. Утре срещу Левски ще е абсолютно същото, бих се радвал ако вземем нещо.

Когато ви представиха като новия старши треньор на Витоша Бистрица казахте, че искате да промените мисленето на играчите си. Успяхте ли да го направите и това ли е разковничето за добрите игри, които съпътстваха началото на сезона?

– Комплексни са си нещата, както казах. Опитваме се да променим мисленето и да вдъхнем повече вяра, че те могат и имат възможности не по-малки от останалите играчи в другите отбори. Донякъде успяваме, но имаме още много работа. Ще бъда доволен, ако дойде период, в който направим поредица от 3-4 победи, тогава ще бъда щастлив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ