И третият африканец пристигна в Дупница, дебютира утре във втората контрола с ЦСКА

1

И третият африкански волейболист, който се очакваше в Дупница, вече тренира с „Марек Юнион-Ивкони“. Това е 25-годишният национал на Уганда Иван Боб Огном, който играе на два поста – посрещач и диагонал. 190-сантиметровият волейболист впечатли с уникален разтег от 264 см, какъвто имат само играчи с височина от над 200 см.

Тази сутрин, левичарят тренира за сефте и остана очарован от условията и залата. „Разчитам много на Ивес и Малинга да ми помагат в началото. Впечатлен съм от момчетата в отбора, които ме приеха веднага все едно съм от една година в тима. Надявам се час по-скоро да се аклиматизирам и да покажа възможностите си, разбира се и да надградя“, лаконичен бе Огном.

Най-вероятно, той ще изиграе половин гейм в спаринга с ЦСКА още този петък в София, макар да е назад с подготовката. Това ще бъде втора проверка между двата тима, които снощи играха в Дупница. „Марек Юнион-Ивкони“ победи с 3:0 гейма, като и трите части приключиха на по 22. Двамата треньори Виктор Карагьозов и Александър Попов се бяха разбрали да изиграят още два гейма, като дупничани победиха с 25:21 и загубиха 5-ата част с 11:15.

Ивес Мутабази и завърналият се от „Нефтохимик“ Катбарт Малинга станаха най-резултатни за домакините съответно със 16 и 17 точки. Малинга се отчете и с 3 аса, като в част от мача игра като диагонал. Мутабази обаче впечатли с играта си в атака, където записа 64% успешна атака от 22 топки и много добро посрещане – 62% позитивно и 23% отлично. Отново голямо израстване демонстрира юношата Светослав Иванов, който попиля посрещането на ЦСКА с бомбен начален удар и записа 4 директни точки. Той стана трети по резултатност за своите с 12 точки.

Най-резултатен за ЦСКА пък бе Пламен Шекерджиев с 24 точки (67% атака). Ветераните Христо Цветанов и Ивайло Стефанов записаха съответно 6 и 5 точки.

zadupnitsa.com


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ