Министър Кралев връчи специален плакет на Ари Граса, вижте с какво го изненада той (СНИМКИ)

Президентът на Международната федерация по волейбол Ари Граса получи специален благодарствен плакет от министъра на младежта и спорта на България Красен Кралев в края на посещението си във Варна за мачовете от първата предварителна фаза на световното първенство по волейбол за мъже. От своя страна бразилецът беше подготвил изненада за ръководителя на българския спорт. Ари Граса поднесе на Кралев изработен от шоколад макет на един от символите на Варна – катедралния храм „Свето Успение Богородично“. За президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров президентът на световния волейбол донесе ръчно изработени бонбони с логото на FIVB. Ари Граса пожела много сладки моменти за българския спорт и българския волейбол.

Ари Граса, вицепрезидентът на FIVB и президент на CEV Александър Боричич, Красен Кралев, Данчо Лазаров и вицепрезидента на БФВ Любо Ганев проведоха среща в Двореца на културата и спорта във Варна.

„Почетният плакет за президента на FIVB Ари Граса е за съдействието му за развитието на българския волейбол. Започнахме и разговори за предоставянето на домакинство за една от квалификациите за Олимпийските игри в Токио 2020. Мисля, че шансовете ни са много големи“, заяви след срещата Красен Кралев.

България е с големи традиции във волейбола. Важна, неделима част от световното волейболно семейство. Страната ви е с принос за развитието на волейбола – както в миналото, така и в настоящето. Помня годините, в които български треньори ни помагаха, в Бразилия се учехме на волейбол от вас“, заяви д-р Граса.

„Организацията на световното първенство е отлична. Вярвам на Българската федерация и нейните умения. Още от самото начало знаех, че всичко ще бъде на много високо ниво. Щом дойдох тук, се убедих напълно в това. Изключително съм доволен от резултата, който видях. Зная, че в България волейболът е национален спорт №1. Когато бях в София за европейското първенство през 2015 г., бях изумен, че имаше много хора, които не можеха да влязат в залата, интересът беше толкова голям.

„Поздравления за държавата, общините, институциите и Българската волейболна федерация за положените усилия. Синхронът между тях е довел до резултата – да организирате световното първенство на най-високо ниво. Бих искал да изтъкна и личната заслуга на президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров“, заяви Александър Боричич.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ