Божинов разкри иска ли да играе в ЦСКА и се избъзика с Левски

Витоша Бистрица Ботев Враца (35)

Футболист №1 на изминалия кръг Валери Божинов отговори уклончиво на въпрос дали би играл в ЦСКА. Нападателят бе част от Левски преди време и тогава се врече във вярност на „сините“, като заяви, че не би играл за друг отбор в България. Сега играчът е част от Ботев (Враца), след като в последната година бе футболист на хърватския Риека, но на практика не получаваше игрово време.

„Във футбола няма правила. Не трябва да избързваш и да казваш някои неща. Казах, че ще играя само в Левски в България, но малко избързах. Дали бих играл в ЦСКА? Не искам да има война. Живея в София, децата ми са тук, не искам да водя война. Играл съм в Левски, Левски ми е на сърцето. Не мога да отговаря дали бих играл в ЦСКА. Не искам проблеми. Имам приятели в ЦСКА – Манолев, Бодуров, Десподов. Ето например Бодуров, на когото му измислих прякор Коки Снайпериста след гола му срещу Лудогорец за Купата миналата година. Пожелавам успех и на Левски, и на ЦСКА в евротурнирите догодина, ще играя с респект срещу тях“, каза Валери Божинов.

Той обяви, че никой от Левски не го е търсил, но се пошегува, че ако бил чужденец, може би щяло да има интерес от „сините“ към него. Божинов има 20 мача и 8 гола за Левски през първите 7 месеца на 2014 година.

„Никой от Левски не ме е търсил, нормално. Имат си нападатели, имат доста чужденци. Политиката им е наклонена към чужденците. Аз не съм чужденец. Ако се казвах Божинович, а не Божинов, може би щяха да ме вземат. Бъзикам се, говоря в кръга на шегата. Всички знаят, че обичам Левски и симпатизирам на клуба. За да играеш там – в Левски, ЦСКА, Лудогорец, Берое, трябва да си на европейско, добро ниво. Тези отбори не могат да си позволят да вземат футболист, който не е играл. Аз все пак дълго време не играх“, призна Божигол.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ