Министерството позлатява Златните момичета! Ето какви премии ще си поделят световните ни шампионки

ансамбъл художествена гимнастика3

Близо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките ни за успехите, които постигнаха на световното първенство в “Арена Армеец”.

Нашите момичета от ансамбъла спечелиха злато на 5 обръча и бронз в многобоя. В отборното индивидуално класиране Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн грабнаха сребърно отличие, а в многобоя Тасева се нареди на шесто място.

Всичко това носи парични стимули според инструкцията на министерството на спорта.

Резонно най-голямата премия ще бъде за постиженията на ансамбъла. Според таблицата на ведомството бронзът в многобоя ще донесе общо на Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова 112 500 лева. Те ще приберат и още 40 500 за титлата на 5 обръча, която се причислява към олимпийски спорт, но в неолимпийска дисциплина.

Катрин Тасева ще получи премия от 8 бона за шестото си място в многобоя. Заедно с Владинова и Калейн те ще приберат и 18 900 лева за втората позиция в отборното, което е също неолимпийска дисциплина. Това прави общо 179 900 лева.

Отделно треньорските щабове на грациите също ще бъдат зарадвани с премии от държавата, които се равняват на проценти от премиите на състезателките.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ