Михайлова и Вангелова се класираха на ¼-финал на „Изида къп“

7 Dni Sport18.09.2018
Изида Къп

Габриела Михайлова и Ани Вангелова се класираха за четвъртфиналите на двойки на традиционния международния турнир по тенис за жени „Изида къп“. Надпреварата с награден фонд от 25 хиляди долара се провежда на кортовете на ТК „Изида“ в Добрич. Състезанието се организира с подкрепата на Българската Федерация по тенис, „Изида“ ООД и Община Добрич.

Михайлова и Вангелова победиха с 6:3, 6:3 Йоана Гаспар от Румъния и Мария Зотова от Русия. Други българки – Гергана Топалова и Петя Аршинкова загубиха драматично на двойки с 3:6, 6:3, 5-10 от румънките Богдан и Фетачау.

На сингъл участващата с „уайлд кард“ 15-годишна българка Леа Каратанчева загуби от Мария Марфутина от Русия с 2:6, 1:6 за 69 минути.
Още три българки ще започнат участието си в надпреварата утре. Преминалата през квалификациите Държавна шампионка от този сезон Петя Аршинкова ще започне срещу получилата „уайлд кард“ Яна Тищенко от Молдова. Ани Вангелова ще играе в първия кръг срещу Александра Перпер (Молдова), а Гергана Толапова ще срещне Виктория Каменская (Русия).

„БФТенис“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ