„Огоста“ видя падането на първи лидер! Монтана приключи серията на Царете, идва ЦСКА

Монтана - ФК Авиатор

Стадион „Огоста“ в Монтана стана арена на първата загуба на лидера във Втора лига Царско село за сезона. Местният отбор, воден от Ферарио Спасов, надви с 2:0 възпитаниците на Никола Спасов, които през всичките 90 минути имаха сериозни затруднения пред вратата на Ивайло Василев и не може да се каже, че създадоха стопроцентова ситуация за отбелязване на гол. Монтанци пък показаха добро взаимодействие в предни позиции и можеха да победят и с по-сериозен резултат, но Веселин Минев изби от голлинията удар с глава на Стефан Цонков при 1:0, а вратарят Росен Андонов на два пъти спря Николай Цветков през второто полувреме.

Срещата започна равностойно, като двата отбора си размениха по няколко опасни атаки, но столичани първи стреляха в очертанията на вратата. Слабият удар на Георги Минчев нямаше как да затрудни Василев, а Реян Даскалов не успя да намери добре топката в 22-та минута от границата на наказателното поле и я прати леко на метър покрай гредата. Антонио Георгиев с глава в 26-та стреля точно, но без да притесни Василев.

Така се стигна до 33-та минута, в която младият Борислав Дамянов с прекрасен пас с външен фалц изведе Атанас Илиев зад защитата на Царско село. Нападателят стигна до аутлинията и от там пусна пред вратата за Николай Цветков, който безпроблемно прати в мрежата за 1:0.

В последните минути на първата част Веско Минев изби от голлинията изстрел с глава на Цонков, а при добавката защитникът стреля високо над вратата от няколко метра.

На почивката Никола Спасов извади Владимир Семерджиев и Ивайло Марков, пускайки на техните места Божидар Кацаров и Китан Василев. За Монтана напусна Дамянов, а на негово място се появи Сергей Георгиев и тази смяна се оказа решаваща в мача. Опитният флангови футболист бе на точното място в 53-та минута, за да отбележи отблизо вторият гол за Монтана в мача. Георгиев бе останал непокрит пред вратата след центриране от корнер и рикошет в тялото на бранител в червено.

До края на мача Монтана имаше няколко отлични шанса да отбележи трети гол, но Андонов на два пъти отказа голмайстора Цветков. Ивайло Василев пък се справи с опита на  резервата Николай Дюлгеров  да го преодолее.

Тимът от столицата завърши двубоя с 9 души след червени картони на крайните си бранители Веселин Минев и Пламен Тенев в последните 5 минути на мача. Минев бе изгонен в 85-та минута, а Тенев в 89-та.

С победата Монтана се изкачи на второто място във Втора лига с 13 от 7 мача, докато Царете, въпреки загубата, остават недостижими на върха с 18 точки, дошли след серията им от шест победи в първите шест кръга.

В събота на стадион „Огоста“, на който днес се срина лидерът във втория ни ешелон, ще гостува и първият в Първа лига ЦСКА, но не на Монтана, а на Ботев (Враца). Следващата седмица „червените“ отново ще играят на стадиона в северозападния град, но вече срещу възпитаниците на Ферарио Спасов в мач от 1/16-финалите за Купата на България.

МОНТАНА – ЦАРСКО СЕЛО 2:0
1:0 Цветков (33)
2:0 Георгиев (53)

МОНТАНА: Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов, Галин Ташев, Стефан Цонков, Йордан Йорданов, Димитър Илиев, Николай Цветков, Борислав Дамянов, Тони Тасев, Атанас Илиев

ЦАРСКО СЕЛО:
 Росен Андонов, Пламен Тенев, Марко Прльевич, Ивайло Марков, Веселин Минев, Реян Даскалов, Владимир Семерджиев, Антонио Георгиев, Емаунил МАнев, Илиян Йорданов, Георги Минчев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ