Само в 7DP: Намалиха заплатата на най-титулувания футболист на Ботев Пд! Вижте причината, колко пари взима сега и колко прибираше преди

Витоша Бистрица Ботев Пловдив (7)

Най-титулуваният футболист на Ботев Пд е с намалена заплата през започналия сезон. Шесткратният шампион на България с Лудогорец Йордан Минев прибира по-ниско месечно възнаграждение през тази кампания, отколкото през миналата, когато облече за трети път в кариерата си екипа на канарчетата. След като се завърна при жълто-черните, сърцатият 37-годишен  универсален бранител подписа договор за 1 година, а преди началото на новия сезон удължи контракта си за още 1 сезон, т.е до лятото на 2019 година.

Според новия си договор с Ботев Пд Йордан Минев получава по 2000 евро месечно, т.е по 4000 лева месечно, научи 7DniSport.bg. По наша достоверна информация през миналато лято, когато се завърна при пловдивчани, Близнака прибираше по 3000 евро. При преговорите и в двата случая Данчо не е  изявил сериозни претенции, а е приел с охота предложените му условия от ръководството на Ботев Пд, разкриха източници от Коматево. На практика намалението на заплатата му е с 1000 евро.

Главната причина да не бъдат запазени параметрите по стария му договор е възрастта на Данчо, разбра още 7DniSport.bg. Другата, но не основна причина в неговия случай е оптимизирането на бюджета за заплати в пловдивския клуб.

Припомняме, че Минев  прежали около 50 000 лева, за да се завърне в Ботев Пд. На Данчо му се е наложило да се откаже от тези средства, за да го пусне Лудогорец при канарчетата, без да му прави спънки.  Минев е опростил последните си две заплати в Лудогорец, както и полагащия му се бонус за спечелената шеста поредна титла от разградчани. По груби изчисления сборът от възнагражденията му за май и юни и премията прави около 50 000 лв. Все пак по наша непотвърдена информация на по-късен етап от Разград са му платили част от тази сума.Минев остана в историята и като футболиста, донесъл първата победа за български отбор в групите на Шампиоската лига. В 92-ата мин. мача с Базел той посече швейцарците за успеха на Лудогорец с 1:0.

Минев ще навърши 38 години след около месец, но продължава да е сред най-добрите бранители в родния шампионат, въпреки „достолепната си футболна възраст“. Дори някои специалисти коментират, че Данчо може би е най-класният защитник на канарчетата в настоящия момент.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ