Легенда на Левски попиля сините и шеф на „Герена“ и втрещи всички: ЦСКА ще ни разгроми в дербито!

Левски Тренировка (36) спас русев красимир иванов

Легендата на Левски Петър Курдов даде интервю за ТОПСПОРТ, в което говори за снощния мач на отбора срещу Локомотив в Пловдив. „Сините“ загубиха за първи път през сезона за първенство – 0:1. Футболистите на Славиша Стоянович не показа нищо положително в играта си през първото полувреме, което беше отчетено от треньора след срещата. Левски дели първото място във временното класиране с вечния си съперник ЦСКА, но „армейците“ са с по-добра голова разлика.

Ето какво каза Курдов пред колегите:

Г-н Курдов, Левски загуби за първи път под ръководството на треньора Стоянович. Гледахте ли мача с Локомотив?

– Да, бяхме се събрали с приятели, с левскари. Гледахме мача. Друг въпрос е какво видяхме като представяне от страна на отбора…

Какво видяхте?

– Нищо! Имаше някаква еуфория по медиите преди срещата. Четох, че може да бъде подобрен рекорд за поредни победи. Да, супер отбори бихме преди загубата от Локомотив – Враца, Дунав, Етър… Все съперници от високо европейско ниво.

Заблудиха ли тези пет поредни победи феновете и хората в отбора, че Левски върви във възходяща линия?

– Голяма заблуда е, че имаме някакъв супер отбор и ще станем шампиони този сезон. Няма как да стане, когато имаме Красимир Иванов за изпълнителен директор, а легендите на Левски сме натирени като мръсни кучета вън от „Герена“. Левски няма стил. Това срещу Локо не е футбол, който да радва окото. Никога не съм харесвал такъв тип футбол. Нямаме вратар, а крайните ни защитници са под всякаква критика. Няма халфове, добри нападатели… Кой да вкара гол?

Направи се поредна мащабна селекция…

– И? На Вас хареса ли Ви Левски снощи? Да, такъв като мен не се вписва, едва ли не ме изкарват враг на отбора. Защото казвам истината и не пестя критика. Не мога да лъжа и да говоря колко сме добри, как ще ставаме шампиони. Трябва да биеш Локо с разлика, а не можеш да стигнеш до две-три положения за гол. Сега да говорят пак за рекорда, който щяха да подобрят. От 1974-а година ли беше, от друга ли… Глупости и заблуда!

Славиша Стоянович има ли вина за загубата?

– Повече няма да коментирам треньорите на Левски. Само ще кажа, че чужденците продължават да ни заемат местата, да ни ядат хляба и живота! Защото много хора си дадохме част от живота за Левски. А сега сме нежелани и едва ли не врагове. Доста обучени хора имаме, левскари. Аз предлагам да се направи един екип от 5-6 такива фигури. Това е пътят. Вижте и школата ни – трагедия!

Защо не поискате среща със собственика Спас Русев?

– Мисля да организирам голяма пресконференция с други ветерани на Левски. Говоря за група от 40-50 човека. И да поканя Русев. Както и г-н Красимир Иванов, който хал хабер си няма от футбол. Не може Левски да няма изпълнителен директор. Защото, в момента ние нямаме. Това е моето мнение. Хубаво е да присъстват и много медии. Да се задават въпроси, да се получават отговори, да се направи стратегия за бъдещето на отбора.

Какво трябва да се промени?

– Много неща! Колко българи има в първия отбор? Колко са юношите на Левски в състава? Сигурен съм, че много хора мислят като мен и искат Левски да бъде изграден от левскари. Все аз излизам крив. Един Ваш колега заяви, че съм орел, рак и щука, че преча на Левски. Депресирал съм отбора. А аз просто казвам истината. Да бият ЦСКА или Лудогорец с игра, мощ, футболни достойнства, ще ги похваля на мига. Много в Левски отдавна са се пуснали от хорото…

Днес ни липсваше агресия и желание“ – това каза след мача с Локомотив един от малкото българи в Левски. За капитана и национал на България Иван Горанов говоря…

– Как така им липсва желание? Имат всички условия да тренират и да се готвят нормално за мачовете. Не може в Левски да ти липсва желание. Достатъчно е, че си част от този клуб. Играта им срещу Локо беше обидна. Дори в малките отбори, които съм водил, не съм практикувал такъв футбол. После говорят за Европа. Видяхме и зад граница какво се случи.

Друг футболист, Жерсон Кабрал, заяви, че никой не очаквал от тях да спечелят всички мачове.

– Кабрал явно не знае какво е да носиш синята фланелка на Левски. В този отбор второто място не значи нищо. До 96-ата минута на мача снощи чакахме една стойностна атака и положение за гол. Половината с оскубаните вежди в Левски се страхуват. Как такива да пуснат кръвчица за отбора и победата?

Кои други футболисти ви направиха лошо впечатление?

– Обертан сякаш беше с вързани крака на терена. А се очаква той да поведе отбора, да е лидер. Не знам как ще вкара гол този човек. Румънецът (бел. ред. Серджиу Буш) изглеждаше така, все едно дни наред е копал в мината. Завалията, не можеше дъх да си поеме, да отлепи… Нямат сила, горките. Вчера с приятелите гледаме и броим точните подавания. Доколкото си спомням, веднъж стигнаха до четири. В повечето случаи трудно стигаха до три поредни точни подавания. Чета, че Касъмпаша иска наши футболисти. Да идват и да взимат повече.

Идва дерби срещу ЦСКА. Може в този мач да видим преобразен Левски.

– Дано! Но, ако играят така, както срещу Локо, очаквам загуба от ЦСКА. И то разгромна. Дано да бием, ще бъда най-щастливият човек, ако го направим. Дано си вземат поука, че и Лудогорец ни пребива. Не искам лошото на Левски, точно обратното.

Да чакаме пресконференция на ветераните, на която ще бъдат поканени Спас Русев и Красимир Иванов, така ли?

– Красимир вече беше на такава среща с нас. Каза ни, че е на работа в Левски и, че не разбира от футбол. Да, ще организирам ветераните. Ще се съберем и ще поговорим. Не може да се продължава така. Ще станат десет години без спечелен трофей. Боли ни! Като гледам Левски, много се ядосвам. Вреди на здравето ни. Трябва отборът да бъде вкаран в правия път. Дано вземат мнението ни под внимание. Ще завърша така – пожелавам успех на Левски срещу ЦСКА. Важно е да вземем дербито.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ