Кои сте вие, бе, Красен Кралев и Илиана Раева? За какви се мислите?

красен кралев илиана раева

Какъв беше този уикенд!? Как можа да се случи точно в България? В тази мъртва територия разпарчетосана на Пеевски, на Златев, на „Трейс“ и останалите от рейса, на който товарят България, за да я закарат на бунището край Радомир и да й теглят куршума. Или поне да я нарежат на дребни хартийки и запалят.

И в цялата тази пасторално-криминална картина се появяват някакви такива като Красен Кралев и Илияна Раева и объркват всичко. Вадят българското самосъзнание от гроба, правят му изкуствено дишане и ни го връщат. И така ни го връщат, че не можем да го откажем. И пак ставаме горди напук на онези, дето са ни приготвили куршума.

Трябваше да дойде олимпийският №1 Томас Бах, за да ни каже президентът на МОК, че това което е видял този уикенд в България – 3 световни първенства в 3 олимпийски спорта, е планетарен феномен!
Когато Красен Кралев пое министерството каза, че една от задачите му е да вкара мениджмънта в спорта. Да го приобщи към бизнеса, от което да печелят преди всичко спортистите. А от там и всички българи, защото, когато имаш момичета като тези от ансамбъла, децата ще искат да стават като тях, а не плюнки като Сузанита. Когато инвестираш в символи като Ники Пенчев, ти инвестираш в хиляди деца, желаещи да го настигнат, а не ходят да продават дрога с гангстерски рап.

Кралев се закани България да иска първенства. Да домакинства на световни, на европейски, да мисли за олимпиади. Защото идва от бизнеса и знае, че не превърнеш ли нещо в продукт, не почнеш ли да го показваш първо на комшиите, а след това и на света – обречен си. А какъвто и да е спорт не може да е продукт, ако не може да събере у нас елита в него.

Днес можем спокойно да кажем, че Кралев успя. И ако Григор Димитров не се бе подвел по хищническите напъни на кликата Малееви, тази година щеше да е една от най-кралските за българския спорт. С три световни първенства, със световната купа на Радо Янков и Сани Жекова, с домашен турнир за Гришо, с куп други събития, с хиляди деца запалени по спорта. Е, хасковлията се върна само, за да види дали са завити дините у дома, но следващата зима токувиж се сетил, че е и българин.

Както Илияна Раева, която не спира да го прави всеки ден. Каква си ти, бе жена!? След последната олимпиада мислех, че ще се кротне. Че онзи медал на ансамбъла е нещото, което тя ще постигне напук на всичко и всички. И ще си гледа бабалъка, ще сменя памперси на внучетата.

Не! Не! Не! Тази жена има енергия, която е далеч по-голяма от онази на злобата, която затрива държавата, която залива нея. Става сутрин, прави кафе на Наско Сираков и го качва във Фейсбук. Извежда внучето на разходка и го качва във Фейсбук. Облича се и се качва във Фейсбук. Излиза на двора и хоп във Фейсбук. Между всичко това споделя още 10 неща за щерките.

Много хора в този момент вече ще се изтощят. А Илияна Раева тепърва започва да работи. И да качва всичко във Фейсбук. И смея да твърдя, че направи, че организира перфектното световно първенство! Такова, от което гимнастиката ще се изстреля още по-нагоре. Не, че има накъде, но Илияна е толкова луда, че ще намери нова планета, нова орбита, към която да насочи ракетата на гимнастиката.

Нарочно акцентирах на Фейсбук. Това е мястото, в което пулсира света. Това е мястото, което командва света. Няма ли те там, ти не съществуваш! Затова такива като Красен Кралев, като Илияна Раева стават и лягат с Фейсбук. И затова такива като Данчо Лазаров чакат да започне мача от световното във Варна, за да влязат в залата. Някога казах на похотливия дядо, че трябва да намери време между две срещи с Любка Дебърлиева да отдели време и на Фейсбук. И той ми отвърна да му направя среща с…човека. Беше сериозен, попита говори ли български!

Дано разбирате между какви два свята е принуден да оцелява българският спорт. От едната страна са Кралевците, Раевите, тези дето знаят какво е 21-и век. От другата са Данчолазаровците, които партията остави с куфарчето в 20-и. И те отказват крачката към 21-и, защото ги е страх да живеят в него. Даже с някоя Любка до тях.

Затова хубавата новина е, че дните на похотливия старец са преброени. Поне тези във федерацията. През октомври някой друг трябва да дойде на власт. Дано да е човек, който ще си даде сметка, че от домакинството на едно европейско първенство и едно световно, бонусът за България е училището на Владо Николов. Ама да не ви разказвам и то как се роди…

Всъщност бонусът на българския спорт са Красен Кралев и Илияна Раева! Макар, че не знам за какви се мислят? Може би за Дон Кихот и Санчо Панса. И най-интересното е, че ще вземат да видят сметката на вятърната мелница. И на всеки останал, който след този уикенд може да каже нещо против тях.

ПП: Това, което направи Илиана Раева с награждаването на всички големи в гимнастиката е нещо удивително! Преглътна собственото си „Аз“, за да награди това на жени, с някои от които се гледа смразяващо. Вие представяте ли си Мустафа Карада…, този с трудния български, да награди Валери Симеонов? Невъзможно! На подобно нещо са готови хора, които знаят какво е България, какво й трябва на България. Илиана знаеше, че това световно трябва да обедини един спорт. И го направи! Трябваше да обедини една нация. И го направи! Трябваше да покаже, че не може вечно да разделяме хората, за да ги владеем.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ