8 години стигат! Русе се превърна в историческо място за египетския волейбол!

TeamEgyptcelebratewinningthefirstsetafterdramaintheend

Волейболната история на Египет ще помни само с добро българския град Русе и датата 16.09.2018 г. След 8-годишно чакане, днес Фараоните записаха първата си победа на световно първенство след 12 поредни загуби! Възпитаниците на Мохамел Моселхи надвиха с 3:1 Китай (28-26, 26-24, 17-25, 25-21), а това е и първи успех за египтяните над азиатците в историята на световните финали.

В „Монбат Арена“ Ахмед Абделахи бе големият лидер на Египет, като негови ключови отигравания осигуриха наваксването на няколко точки изоставане във втория и четвъртия геймове, които тимът му успя и да спечели. Най-оспорвана бе първата част, но в решителните моменти в края на гейма Хосам Абдала отбеляза две точки директно от сервис и даде преднина на своите. Китайците се върнаха в мача в третия гейм, когато допуснаха далеч по-малко грешки отколкото в първите два и играха изключително силно на блок и сервис. Това обаче им стигна само за почетна загуба, която е и четвърта поредна за тях. Логично Китай е на дъното на група В, а Египет е на предпоследната позиция след днешата си историческа победа.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ