Само в 7DniSport.bg

Ексклузивно в 7DS: Ботев Пд бие шута на двама футболисти! Ето кои са „грешниците“ и защо ще ги изгонят

Витоша Бистрица Ботев Пловдив (7)

В Ботев Пд се готвят да се разделят с двама от футболистите си. Нарочените за освобождаване са офанзивни играчи. Нежеланите футболисти са бразилците Диого Кампос и Густаво Афонсо, научи 7DniSport.bg. Ръководството на клуба от няколко месеца се чуди как да се отърве от тях. Целта на жълто-черните е те да не са част от състава след Нова година и ще направят всичко възможно това да се случи, разкриха източниците ни. Идеята е Кампос и Афонсо да бъдат разкарани през зимата, т. е те са първите нарочени за гонене през следващия трансферен прозорец.

През лятото шефовете на канарчетата съсредоточиха усилията си върху приключване на раздялата с Густаво, но не успяха. На Коматево се надяваха да го трансферират срещу минимална трансферна сума, за да си избият поне част от разходите по него. Появи се възможност той да се завърне в един от бившите си клубове в родната Бразилия, макар и срещу малко пари, но опцията пропадна. 7DniSport.bg единствен разкри кой беше кандидатът за подписа му.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ КОЙ ЕДВА НЕ ОТЪРВА БОТЕВ ПД ОТ ГУСТАВО АФОНСО

Шефовете на Ботев Пд имаха готовност да прекратят договора си с Густаво и по взаимно съгласие, но се отказаха в последния момент. За това допринесе и желанието на треньора Николай Киров, който поиска Афонсо да остане в тима. Белия изтъкна като причина постната селекция през това лято и фактът, че в бразилския офанзивен халф все пак „има хляб“.  Така Густаво в крайна сметка бе оставен в отбора и за есента, но раздялата с него през зимата отново  е на дневен ред.  Според нашите достоверни източници от Ботев Пд все пак ще се опитат да го продадат на клуб, но ако пак не успеят ще стартират преговори за раздяла по взаимно съгласие. Той има действащ договор с канарчетата до лятото на следващата година.

На Коматево възлагаха големи надежди на Диого Кампос. Бразилският нападател трябваше да замести Фернандо Виана, но засега се представя доста трагично. Той пристигна при канарчетата в началото на календарната година, като се обвърза с пловдивчани до 2020 година. Досега от Ботев Пд го търпяха заради необходимото време за адаптация, но са се убедили, че това едва ли ще се промени, а Диого няма да се превърне в желаната голова машина. И за него ще бъде направен опит да бъде пласиран в друг клуб, но канарчетата са песимисти, че ще се намери кой да го купи.

Причините са планираната раздяла с двамата бразилци са две, разбра още 7DniSport.bg. Едната е неубедителното им представяне с жълто-черния екип, особено това на Кампос. Другата е, че заплатите им тежат на бюджета на клуба. Афонсо и Кампос в момента всъщност са най-скъпоплатените футболисти в отбора на Ботев Пд. Густаво е №1 по заплата със своето месечно възнаграждение от 7000 евро, а Диого се нарежда веднага след него с около 6000 евро, разбра още медията ни.

Ще е истинско чудо, ако двамата бразилци оцелеят в Ботев Пд и през идната пролет. Ако канарчетата не успеят да ги продадат, то ще се принудят да скъсат договорите си с тях.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ