Бихме се сами! Притеснени от незнайно какво момчетата на Пламен се сринаха срещу Иран!

TripleblockfromBulgariasNikolayPenchevLNikolayNikolovMandMiroslavGradinarovR

Националният отбор на България записа загуба във втория си мач в група D на Световното първенство. В зала „Конгресна“ във Варна Лъвовете бяха изключително притеснени и допуснаха купища грешки, които позволиха на Иран да вземе лека победа с 3:1 (25:22, 25:20, 22:25, 25:19).

Момчетата на Пламен Константинов започнаха силно първите два гейма, но някъде около десетата точка бележеха отстъпление и в играта започваха да личат напрежение и неувереност. Неслучайно само в първата част нашите допуснаха цели 12 непредизвикани грешки, 6 от които от сервис. Началният удар продължи да е слабост и в следващия гейм, като и блокадата ни не бе достатъчно ефективна. Няколко прекрасни възможности за контраатаки бяха пропуснати с лека ръка, най-вече заради липсата на спокойствие и пращане на топката в зона, заета от иранците. Логично шампионът на Азия поведе с 2:0.

Трикольорите се събудиха в третия гейм и играта вървеше точка за точка до средата му. На полето вече се усещаше по-сериозен натиск върху съперника, който продължаваше да греши трудно. Ключово за спечелване на частта се оказа решение на Пламен Константинов да поиска видео-повторение при резултат 20:19 и атака в аут на Тошко Скримов. Селекционерът видя докосване от блокадата и това се оказа решаващо – при следващото си нападение поведохме с 22:19. Изпуснахме два геймбола, но при третият Виктор Йосифов върна България в мача – 1:2.

Четвъртата част продължи да е точка за точка, а след първото техническо прекъсване изпуснахме преднина от три точки, а по-лошото дойде при 12:12. След неуспешна атака Скримов падна лошо и принудително на полето се завърна Вальо Братоев, когото Константинов бе заменил още в първия гейм. Иранците измъкнаха две точки преднина при второто техническо прекъсване, след като пропуснахме поредния шанс за контраатака. Съперникът дръпна с 20:17 преди Пламен да поиска таймаут, за да успокои отбора и да вдъхне увереност на Сеганов след оказали се грешни решения при две поредни разигравания. Миро Градинаров бе главно действащо лице на полето в тези минути и именно той намали изоставането ни до 19:20, но Иран дръпна с четири точки след грешка на Братоев и две неуспешни блокади. Именно на блок иранците спечелиха последната точка в мача и го затвориха с 3:1. Нашите приключиха с цели 36 грешки!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ