Илиана Раева: Аз съм най-щастливият президент на спортна федерация в света

7 Dni Sport13.09.2018
Илиана Раева

Министърът на младежта и спорта на България Красен Кралев при в кабинета си президента на ФИГ Моринари Ватанабе и президента на БФХГ Илиана Раева. На срещата присъстваха още генералният секретар на ФИГ Андре Гайсбюлер, посланикът на Световното първенство в София

Мария Петрова и талисманът на шампионата Радина Филипова, съобщават от БФХГ.

Илиана Раева изрази благодарността на Българската федерация по художествена гимнастика към Министерството на младежта и спорта и лично към министър Красен Кралев за осигурените средства, помощ, внимание и отношение към спорта.

Раева добави, че без изключителната помощ от държавата БФХГ никога не би могла да организира събитие от такъв висок ранг, каквото е Световното първенство, на което София е домакин.

Президентът на ФИГ Моринари Ватанабе и генералният секретар на международната федерация Андре Гайсбюлер изказаха своето възхищение от организацията, от начина на провеждане и цялостния облик на Световното първенство в София и споделиха пред министър Кралев, че това домакинство на столицата на България е организирано по възможно най-перфектен начин и показва любовта на страната към спорта въобще, към художествената гимнастика и своите „златни момичета“ от всички поколения.

Президентът на БФХГ разказа на Моринари Ватанабе, че именно министър Кралев е в основата на подписването на договора за подготовка на българския национален отбор в Мураяма и че всички в отбора са възхитени от начина, по който Япония посреща всеки път българските гимнастички.

Министър Кралев почерпи гостите с турско кафе, а в приятелски разговор Ватанабе и Раева разказаха за връзката на България и Япония в художествената гимнастика, която продължава вече много години и се радва на изключително взаимно уважение и доверие.

Кралев поздрави Илиана Раева за цялостната организация на шампионата на планетата и й каза, че с удоволствие би приел България да подаде кандидатурата си за домакин на Световното първенство през 2022 година, както и за Европейското първенство през 2021 година и ако спечелим тези домакинства, държавата ще помага на драго сърце, защото най-големите и силни посланици на България по света са спортистите, а в частност момичетата и българската художествена гимнастика показват най-красивото лице на родината ни по цял свят.

Раева благодари за изключителното доверие, което държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта и лично министър Кралев, гласуват на Българската федерация по художествена гимнастика, и сподели, че е изключително щастлива и доволна от днешната среща.

„Sportal“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ