Големи изненади от Хубчев! Вика двама неочаквани футболисти за следващия мач в Лигата на нациите

ЦСКА Локомотив Пловдив (3) хубчев

Селекционерът на България Петър Хубчев има един месец за избор на играчи за следващия ни мач. На 13 октомври „Трикольорите“ приемат на „Васил Левски“ Кипър с шанс да прибавят нови три точки към пълния си актив в Лигата на нациите. Очаква се специалистът да обяви повиквателните в края на септември за играчите от чужбина и в началото на октомври за тези от родния шампионат.

Според запознати този път Хубчев е решил да заложи на нови и различни имена отвън, които първо смята да гледа с екипа си на живо. Първенствата в Европа вече са в разгара си, а скоро започва и същинската битка в групите на евротурнирите. В полезрението на селекционера е попаднал нападателят на Дюделанж Едисон Йорданов. Той е основен играч в тима от Люксембург, който изненадващо стигна до групите на Лига Европа. Йорданов е бивш футболист на Борусия (Дортмунд), като играеше предимно в дубъла в Трета лига.

В разширения списък на Хубчев е и друг нападател от чужбина – Алекс Колев. В момента той е част от полския Арка (Гдиня), като е важна фигура в тима си, с който спечели Суперкупата на страната. Миналия сезон той носи екипа на Сандеция, където също се представи на добро ниво.

Хубчев и екипът му се надяват да видят и Христо Златински, който наскоро премина в Стяуа. Преди време помощник-треньорът Левон Апкарян бе пътувал до Крайова, за да гледа на живо халфа, но тогава той бе в конфликт с треньора на Университатя и остана извън групата.

Така че съвсем скоро героят от САЩ `94 и екипът му ще тръгнат на мисии по чужбина, за да гледат български играчи. От началото на сезона Хубчев е неизменно по родните стадиони за срещите от Първа лига. Сред извиканите от чужбина за срещите с Кипър и Норвегия през октомври може да бъде и таранът Андрей Гълъбинов, който наскоро подписа със Специя в Серия „Б“. Очаква се скоро за игра да е готов и Ивайло Чочев. Халфът на Палермо не бе извикан за последните мачове заради контузия.

„Тема спорт“

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ