Къде е Станка Златева? Радваше цяла България, а сега се занимава с..

7 Dni Sport11.09.2018
Станка Златева,

Къде се загуби Станка Златева? С какво се занимава шампионката, доставила толкова много радостни мигове на народа? Мнозина се интересуват за Станка, която няколко месеца преди Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година обяви, че слага край на състезателната си кариера. Основната причина за отказа й бяха болките в кръста и редица други контузии, които я измъчваха през годините.

Сега 35-годишната Станка Златева е изцяло отдадена и изключително щастлива в новото си поприще – треньорството. Една от големите любимки на България се е заела да създава новите шампиони и работи много здраво върху това. В края на миналата година беше открита залата й в Сливен, кръстена именно на нея – зала „Станка Златева“. Напливът от желаещи да тренират при шампионката не утихва. Трениращите са разделени в няколко групи, като Златева се старае да отделя нужното внимание на всички.

Петкратната световна и шесткратната европейска шампионка, носителка на два сребърни олимпийски медала, в момента подготвя подопечните си край морето. Школата на Станка провежда подготвителен лагер в Приморско.

Трениращите при нея млади борци вчера имаха вълнуваща среща с друг от шампионите ни – боксовият национал Даниел Асенов. БГ Тайсъна е избрал да отмаря в Приморско, където му се отдаде възможност да се срещне и поговори със Златева. Асенов публикува и тяхна обща снимка, към която написа „Респект“. Фотосът събра близо 800 харесвания за няколко часа.

„Невероятни български спортисти!“, „Евала! Две спортни величия!“, „Тайсън, пожелавам ти да надминеш нейните успехи! Питай я – тя знае как се прави“, са само част от коментарите към снимката на двамата ни шампиони.

„БЛИЦ“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ