Само в 7DniSport.bg

Ексклузивнo в 7DS: Ботев Пд плати уникална сума на Удинезе за Вутов! Никой в България не е плащал толкова пари!

Ботев Пд - Антонио Вутов

Ботев Пд направи уникален трансфер с повторното привличане на Антонио Вутов от Удинезе. Малко преди затварянето на трансферния прозорец в Италия канарчетата се договориха с фриуланите за правата на младежкия национал на България. Антонио имаше договор за още една година с италианците, но Ботев Пд извърши изгодна сделка, придобивайки правата върху офанзивния халф. Пловдивчани подписаха договор за 2 години с Вутов, т.е до 30 юни 2020 година.  Канарчетата притежават 50% от правата   на футболиста, което означава, че при следващ негов трансфер фриуланите ще приберат половината от сумата за продажбата му.

Сделката с Удинезе обаче не е финализирана официално без от Ботев Пд да платят пари за правата на Вутов. От пловдивския клуб са броили на италианците уникалната сума от … 1000 евро, научи само 7DniSport.bg. Едва ли някой друг клуб от България е осъществявал подобна сделка, плащайки точно такива пари. В крайна сметка от Ботев Пд все пак е трябвало да извадят някаква сума за официалното финализиране на сделката. От италианската страна не са предявили сериозни финансови претенции, а просто са обявили да им бъдат платени 1000 евро и толкова, разбра още 7DniSport.bg. По този начин ръководството на канарчетата започна да се специализира в уреждането на изгодни сделки за клуба, след като на Коматево на този етап нямат финансова възможност да плащат баснословни суми за привличане на нови футболисти.

Припомняме, че миналата година Ботев Пд си върна окончателно Тодор Неделев от Майнц 05. Това се случи срещу договорката немските врабчета да получат 70% от трансферната сума при следваща продажба на 25-годишния национал на България. Все пак има вероятност нещата да станат и 50 на 50. Трансферните права на Тошко се държат от Ботев Пд, което означава, че кандидатите за подписа му трябва да преговарят с жълто-черните. А Вутов е вторият качествен играч, за който жълто-черните споделят правата с друг клуб, при това чуждестранен.

През пролетта на Коматево под наем игра и бившият нападател на тима Жоао  Пауло. Канарчетата бяха облагодетелствани и от този трансфер, защото заплатата на бразилеца се плащаше от Лудогорец.

Самият Вутов се превърна в любимец на бултрасите още при първия си престой в отбора. Тогава той записа 17 мача и 7 гола с жълто-черния екип.. Младежкият национал на България бе привлечен под наем в началото на 2017 г. и стана част от тима, завоювал Купата на страната през май същата година, като дори успя да запише името си в клубната история с попадението си срещу „Лудогорец“ във финала.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ