Владо Николов с изключителен комплимент към Сеганов! Друг национал го впечатлил с изумителната си фoрма

николай учиков

Легендата на българския волейбол Владимир Николов коментира надълго и нашироко победата на националния отбор над Финландия с 3:0 гейма на старта на световното първенство, на което сме домакини заедно с Италия.

„С оглед на показаното – абсолютно очаквана победа. Доминирахме през целия мач. Отборът стоеше по-свеж, по-агресивен, по-добре подготвен физически. Превъзхождахме ги във всички елементи. Не ни дава ясна представа обаче какво да очакваме от отбора, защото противникът не е на нивото на Полша и Иран. Започнахме с великолепна победа без изразходване на излишни сили, но интересното започва в четвъртък. Този отбор на Финландия не е мерило и ни отсъпва категорично по физически качества – ниски са, неособено отскокливи. Играят добре в защита, но при нисък блок защитата е много трудно. Мачът с Иран ще покаже докъде сме стигнали. Винаги е добре да се побеждава и ще има подобрено настроение преди този двубой, но той ще е доста труден. Иранците посрещат много добре, имат феноменален разпределител. Ако търсим някаква слабост, това е недобрата им игра на блок и флот сервиса, който е по-лесен за неутрализиране. Надявам се, че момчетата ще играят като днес и с помощта на тази невероятна публика ще успеем да победим и в четвъртък.

Направи ми впечатление физическото състояние на отбора, реактивността му, много добрият ни сервис и физическата форма на Николай Учиков. Само позитиви мога да кажа след този мач.

Винаги в първите двубои има напрежение, но невинаги побеждава по-добрият отбор. Видяхме, че до второто техническо прекъсване на първия гейм играхме като равен с равен. Посрещането ни издържа днес, мисля, че беше с 25% по-добро от това на противника, а това е страшно много“, каза Николов и отправи неочаквано силен комплимент към разпределителят Георги Сеганов, заявявайки, че с играта си от тази вечер №9 е щял да измести дори Георги Братоев, който пропуска Мондиала заради контузия.

„Пламен е избрал най-доброто и започнахме турнира с най-добрите волейболисти на България в момента. Не изглежда да сме започнали с втория си състав, въпреки контузиите. Жоро Братоев е много ценен, но дори да беше здрав и във форма не е ясно дали щеше да играе. Начинът, по който се представи Сеганов, заслужава само адмирации. Не смятам, че е разбрал късно, че ще е титуляр. Той за това мечтае и сега се сбъдна. В началото търсеше играта с Ники Николов, имаше 4-5 пайпа с Вальо – неща, които помагат за разнообразието и това да е непредвидим. Целият отбор се справи със задачите си. Аз винаги съм казвал на разпределителите си, че не е добре един нападател е направил 30 точки, добре е, когато имаш петима нападатели с по над 10 точки. Това показва разнообразие и го видяхме днес. В идеалния вариант Ники и Виктор щяха да имат по няколко точки повече, но прецизната и разнообразна игра на Сеганов помогна за изключително активната игра на атаката.Разбира се, че Вальо може да бъде лидер. Радващото е, че успя да бие много хубав сервис, беше постоянен. Редуваше го и с техничен, къс сервис. Беше изключително полезен“, продължи анализът си треньорът на Левски, който призна и, че не е видял чак толкова много трески за дялане в играта ни.

„Винаги има какво да се подобрява. Според мен Пламен визира няколко леки контраатаки, от които не успяхме да реализираме точки. Може да бъде от липса на концентрация или пък грешно решение. Не видях нищо драматично, но Пламен гледа с друго око, защото знае върху какво са работили момчетата“, каза още Владо Николов и допълни, че пътят към финалния етап от турнира в Италия може да бъде начертан още от мачовете във Варна.

„Ако победим Иран, мачът срещу Полша ще е определящ дали ще попаднем във финалната шестица. Факт е, че има още една групова фаза, но излезем ли първи от сегашния поток, следващият ще е по-лек и ще има само два силни отбора, а и ще се запазят точките от Варна. Дори при две загуби ще имаме шанс да продължим към финалите в Италия.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ