България превърна Словения в свой абонат! Краев потопи в мъка Любляна и донесе мечтан старт на лъвовете в Лигата на нациите

България в Словения

България направи истинско геройство и удари Словения като гост в първия си мач от новия турнир на УЕФА – Лига на нациите. Възпитаниците на Петър Хубчев победиха с 2:1 насред стадион Стожице в Любляна, въпреки че през по-голямата част от мача се бранеха като опълченци. В големия герой за лъвовете се превърна Божидар Краев, който заби и двата гола за успеха на нашите навръх Деня на Съединението на България. С тези попадения юношата на Левски откри головата си сметка за националния отбор. За домакините се разписа Мика Хайц. Другият голям герой за трикольорите стана вратарят Пламен Илиев – Пацо Тигъра, който пази като лъв. След този успех България на практика превърна Словения в своя любима жертва. Словенците вече са ни абонати, след като имаме 3 успеха от 3 официални срещи. Първата победа за трикольорите дойде отново на същата дата преди 12 години. За разлика от предишните две срещи, сега Словения за първи път вкара гол в нашата врата.

Двубоят започна перфектно за избраниците на Хубчев. Нашите поведоха в резултата с гол от съблекалнята. лед по-малко от 130 секунди, вече водеше. Точен беше Божидар Краев с плътен изстрел от около 22 метра. Играчът на Мидтиланд получи подаване на Десподов, което мина през краката на Кърхин,  след което прати топката в десния долен ъгъл на Белец. Това е първи гол за футболиста с №12 за България, в петия му двубой. Последваха няколко опасни атаки на домакините, които стреснаха родната защита, но без да се стига до опасен удар във вратата на Пламен Илиев. Кирил Десподов пък си изпроси глупав жълт картон в 14-ата минута.“Лъвовете“, които добре затваряха пространствата, пък на контраатака пропуснаха да удвоят, най-вече бъркайки в последното подаване.В 34-ата минута Краев реши да стреля, а не да подава, когато нахлу отдясно в наказателното поле. Няколко минути по-късно домакините стигнаха до изравнително попадение, което дойде след удар с глава на Зайц. Халфът на Емполи прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Илиев, след като стреля между Костадинов и Чорбаджийски. За съжаление на „лъвовете“ попадението дойде с първия точен удар в нашата врата.

На почивката в игра влезе Ангел Лясков, който замени получилия травма Васил Божиков. Това е дебют за младия футболист на ЦСКА. В 52-ата минута Пламен Илиев с отличен рефлекс запази вратата си. Стражът изби с една ръка в корнер удар на Ясмин Къртич. Славчев и Кърхин получиха картони, а родните национали започнаха отново да играят по-напред. Така в 59-ата минута България поведе за втори път в този мач, а голмайсторът отново се казваше Божидар Краев. Юношата на Левски беше изведен с отлично подаване от Ивелин Попов, вратарят Белец се хвърли в неговите крака, за да избие топката, но тя рикошира в Краев, който остана сам пред празната врата и вкара своя втори гол за представителния тим на България.Попадението върна увереността на българите, а Тодор Неделев демонстрира отлична техника и поглед върху играта в 60-ата минута, когато изведе майсторски Десподов. Бързакът беше фаулиран на границата на наказателното поле, а ударът от фаул на Попов мина високо над вратата.Последва грешка на звездата на Ботев (Пловдив), но Илиев спаси в 65-ата минута. Роман Безяк влезе на мястото на Кърхин, а словенците натиснаха. Славчев отвърна с удар над гредата. Тим Матавж се появи в игра на мястото на Шпорар.Героят за българите Краев излезе след удар с противников футболист, като беше заменен от Мартин Райнов.Домакините натиснаха, като Илиев два пъти спря Матавж. Деветката на домакините стреля опасно, но вратарят спаси със сетни усилия. Минута по-късно стражът излезе извън наказателното поле и спря отново Матаж, който се бе откъснал от засадата. До края опълчението на нашите издържа и националният ни отбор зарадва цяла България в Деня на Съединението на родината ни.

 

 

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ