България отпадна от Европейското първенство

волейбол - националки до 19 години

Националният волейболен отбор на България за девойки до 19 години завърши участието си на Европейското първенство в Албания със загуба. Момичетата на треньора на Асен Методиев отстъпиха на връстничките си от Беларус с 1:3 (20:25, 16:25, 25:22, 15:25) в последния си мач от Група I на турнира, игран този следобед в залата в Дуръс.

Така България завърши на предпоследното 5-о място в групата с 1 победа, 4 загуби и 3 точки, с което отпадат от шампионата на Стария континент.

Победител в Група I стана отборът на Италия с 5 победи от 5 мача и 15 точки, който се класира за полуфиналите на Евроволей 2018. Вторият полуфиналист ще стане ясен след края на последната среща между Полша и Холандия по-късно тази вечер. Освен двата тима, шанс за полуфиналите има и Беларус, който завърши с 3 победи, 2 загуби и 9 точки. Двата от трите състава, които не успеят, ще играят за разпределение на местата от 5-о до 8-о.

Най-резултатни за българския тим бяха капитанката Александра Миланова (1 блок, 53% ефективност в атака и 30% позитивно посрещане) и Дарина Куманова (2 аса, 43% ефективност в атака и 39% позитивно посрещане) с по 11 точки. Над всички за Беларус бе Ханна Хришкевич със страхотните 21 точки (1 блок, 1 ас, 73% ефективност в атака и 22% позитивно посрещане) за победата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ