Наш треньор защити Гибона: Правилно поведение на Константинов! Няма място за хленчене и женчовци!

Национали Волейбол мъже Тренировка Пламен Константинож(7)

„Правилно поведение на Пламен Константинов! Също като Любо Ганев и мнозинството го подкрепям. Гибона е в правото си да реагира по този начин, като се има предвид поведението на състезателя. Още не мога да проумея как може да откажеш да играеш за националния отбор!?“, коментира пред Блиц футболният треньор от школата на Славия Ивелин Паскалев. Младият специалист също критикува волейболния национал Владислав Иванов, който скъса нервите на Гибона с отказа си да влезе като резерва в една от последните контролни срещи на България преди Световното първенство.

„Крайно време е спортистите да разберат, че в спорта няма място за хленчене и женчовци, без да омаловажавам спортистките, които са повече мъже от много „мъжкари“ в него. За това едни остават в историята на спорта, а други живуркат на гърба му и ще си останат просто лимони“, коментира Ивелин Паскалев, критикувайки Владислав Иванов, който е известен с прякора Лимона.

„Големи са онези, които са платили цената… с болка, кръв и пот и лишавайки се от удоволствията на обикновените хора. Но има ли по-голямо удоволствие да чуеш националния химн и по-голяма привилегия!? Като треньор аз искам да прокарам една идея – да подражават на великите не по прически, татуировки и обувки, а по професионализма и отношението им, които са ги направили велики“, добави младият треньор, родом от Ямбол, който сега е начело на отбора на Славия, родени 2006 година.

„Гибона е сред големите ми любимци. Беше страхотен волейболист. Винаги съм му се възхищавал и напълно го подкрепям, защото знам какво е. Бил напсувал играча… Нормално да си изпусне нервите след подобна ситуация. Лимона дали ще си тръгне от националния отбор, ако го напсуват някой от играчите на съперника? Пак ли ще излезе? Айде, стига, това е смешно поведение от негова страна. Аз също съм крещял на моите деца, докато бях треньор в Монтана. Днес едно от момчетата ми се обади по телефона и ми каза „Треньор, като гледах пресконференцията на Пламен Константинов, все едно слушах вас“. Неприятното е, че децата в днешно време са много разглезени. Треньорите не смеем да им повишим тон, тъй като родителите им ги защитават и ще се опълчат срещу нас. И в училището е същото – учителите не смеят да се карат на децата, за да не имат проблеми след това. А истината е, че не се ли подобри дисциплината, няма как да има резултати, няма как да имаме шампиони“, продължи Паскалев.

„Видяхте какво стана на Световното това лято – Никола Калинич отказа да влезе като резерва за Хърватия и треньорът го изгони без да се замисля. След случката всички застанаха зад селекционера Златко Далич. Нашите волейболисти в момента просто нямат манталитет на шампиони“, каза още младият треньор в Славия.

„И аз съм отнасял псувни, но не съм хленчил. В първата ми тренировка с мъжкия отбор пък за „добре дошъл“ ме накараха да помпя 30 топки с ръчна помпа. Като слушам какво е било едно време, направо ужас. Младите не са можели да се изкъпят след мач преди по-старите футболисти. Седиш мирно и чакаш да ти дойде реда. Тогава е имало ред и дисциплина – нещо, което сега го няма в българския спорт“, коментира още Ивелин Паскалев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ