Пламен изригна и попиля Владислав: Ще тегля майната на всеки, който откаже да играе за България! Три години му се молих да не се отказва, а той си разхожда татусите

Национали Волейбол мъже Тренировка Пламен Константинож(6)

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде нарочна пресконференция за скандала с либерото Владислав Иванов, който напусна лагера на тима във Варна и заяви, че няма да играе повече за България, докато Гибона е начело.

„Принудително трябва да кажа и моята позиция за случилото се, за да няма интерпретации и различни полемики и продължения. От тук насетне темата повече няма да я отварям аз, защото не мисля, че трябва да се влиза в обяснителен режим,.

За отказът на Владислав да продължи да участва в подготовката и да играе повече за България – защото аз не съм го освобождавал – дали съм му теглил една майна неспортни медии трябва да се занимават с това. От спортна гледна точка е отказът му да влезе в игра. Когато отборът губи с 4-5 точки разлика, очаквам хората отвън да влязат, да реагират моментално и да помогнат, а не да се разкършат, да разходят татуировките. Това отбелязаха Момчета, така не се влиза в мач. Очаквам моментална реакция и помощ отборът да излезе от тежката ситуация. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува. Не грешат тези, които не играят. Въпросът е в това, което демонстрираш и как влизаш в игра, в това е акцентът.

На почивката казах: „Влизаме да се биеме, да обръщаме гейма. Реакцията му беше „Няма да вляза да играя“. Два пъти го повтори и накрая „Да влиза Теодор“. От там нататък – да, теглих му майната и съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе и нека да съм грешен! Изпуснах си нервите, но и на мен може да се случи.

Да ти … майка ти и на майка ти… е като добър ден в мъжкия отбор. Ако си записвам тези реплики, ще ми трябва тетрадка. В този колектив значение не се отдава на тези неща. Това е мъжки национален отбор по волейбол, а не националната опера и балет. Да се правим на обидени от реплики, каквито има всеки ден – ок. За мен акцентът е отказът да влезе в игра и това е пагубното – някои да реши, че няма да играе. Е, тогава аз за к’во се занимавам въобще, за к’во говориме?! За 3 години 30 пъти е молен да дойде да играе, увещаван е да не се отказва и му е казвано, че всеки ще получи равен шанс.

След мача събрах момчетата и им казах: „Ние сме мъже и очаквам мъжка реакция в някои ситуации и в игрището, и извън него. Аз нямам проблем той да играе и да е с отбора, ако той ви се извини, че не иска да играе с вас. Съберете се и говорете. Аз мога да му се извиня, ако се е почувствал засегнат или е прекалил, защото нямам проблем да се извиня. Той да се извини на вас.“ Те са се събрали, говорили са и на сутринта той си е събрал багажа и си е тръгнал“, каза Константинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ