България домакин на три турнира в лигата на нациите през 2019

02

България ще бъде домакин на три турнира от Волейболната лига на нациите през 2019 година, разкри вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев. Два от тях са при мъжете, а един – при жените.

„Градовете все още не са определени. Всичко зависи от ангажираността. Който покаже, че най-много иска да бъде домакин, ще получи това право. Възможно е и двата турнира при мъжете да са на едно място. Тепърва ще решаваме.“, коментира Любо Ганев.

Първото домакинство на „лъвовете“ ще е от 14 до 16 юни. Тогава у нас ще гостуват Япония, Италия и Австралия. След това приемаме и последния кръг (28-30 юни), като у нас ще пристигна отборите на САЩ и Иран и Сърбия.

Националите ще стартират в Лигата на нациите на 31 май в Аржентина. Там освен домакините ще играят още Португалия и Канада. Единствено България, Китай, Иран и Бразилия получиха по две домакинства за 2019-а в Лигата на нациите.

При жените откриваме на наша земя световната надпреварата. Между 21 и 23 май ще гостуват Япония, Белгия и САЩ. Според регламента на международната федерация кръговете при дамите ще се играят в дните вторник – четвъртък, а при мъжете двубоите от петък до неделя.

„За нас е огромен успех, че заслужихме правото да бъдем домакини на три турнира от лигата на нацията и съм убеден, че ще се представим на най-високо ниво“, гарантира Любо Ганев, пише BGvolleyball.com.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ