Илиана обяви: Съдиите лишиха Тасева от два медала в Минск, в София всяко от момичетата ни ще иска титлата

Художествена гимнастика национални отбори Раева (11)

Президентът на БФХГ Илиана Раева сподели впечатленията си от последната Световна купа по художествена гимнастика в Минск, както и очакванията си за Световното първенство, което ще се проведе в София от 10 до 16 септември.

„Всички отбори са страшно добре подготвени. Видяхте на последната Световна купа в Минск колко силна е Линой Ашрам. Като специалист мога да ви кажа, че тя играе много трудна гимнастика. Малката украинка Влада Николченко е истинско бижу, на само 16 години. Всички се готвят много за Световното, очаква ни много силно състезание. Сега ни предстои да видим и сестри Аверини.  За нас състезанието в Минск беше много силно. Смея да твърдя, че имаше реверанс към домакините и Катрин Тасева беше лишена от два медала. Невяна се справи отлично. При ансамблите Русия не спечели, въпреки че игра без грешка“, добави Илиана Раева.

Fibank удвоява средствата за световното по художествена гимнастика в София

„България не е била домакин на Световно първенство от много години и затова всяка гимнастичка мечтае да стане шампионка тук. Шампионатът у нас е по-специален за всички, защото именно България е дала толкова много шампионки на красивия спорт. “

„Хубавите места в „Арена Армеец“ за Световното първенство по художествена гимнастика вече са продадени. Призовавам всички фенове на отбора ни да не чакат да си купят билет в последния момент. Организирано идват агитки от Испания, Италия, Русия и Япония. За испанските фенове се знае, че ще бъдат рекорден брой. Тяхната агитка със сигурност ще подкрепя и българските състезателки. Италия и Япония са с големи амбиции при ансамблите, а „Сборная“ по традиция има фенове на всеки голям шампионат“, заяви Раева

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ